Jenkkitytön halloween-asu kuin suoraan Putouksesta – tähän kuvaan on helppo samaistua: "Luulin, että olen itse tässä"

Yhdysvaltalaistytön halloween-asu on tuttu monen äidin arjesta. Liekö suomalaisia villinnyt Putous-sarja inspiroinut ihmisiä myös Atlantin toisella puolella, vai onko kyseessä universaali ilmiö? 

Jillian Hartsock päätti pukeutua kauhuteemaisen juhlan uupuneeksi äidiksi. Jillianin äiti jakoi kuvan teemaan eläytyneestä tyttärestään Facebook-sivuillaan.

Kuvassa Jillian poseeraa tuijottaen väsyneesti kaukaisuuteen ripsivärit poskilla ja hiukset sotkuisesti nutturalla. Äitihahmo pitelee yhtä vauvanukkea olaklaan, toinen roikkuu jalassa. Kädessään uupuneella huoltajalla on kahvikuppi ja muovipussi, josta pilkistää viinipullo.

Ilmeisen samaistuttava otos on saanut monet äidit toteamaan, etteivät he tosiaan erillistä halloween-asua tarvitsisikaan. Voinee siis päätellä, että monet äidit tuntevat itsessään uupumuksen merkkejä.

Tähän mennessä Jillianin kuva on kerännyt jo 13 000 tykkäystä ja 55 000 jakoa.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Uupuneet äidit tuttuja lähipiiristä

Aiheeseen tarttunut Scary Mommy -sivusto kertoo Jillianin saaneen inspiraationsa asuun äidistään Lindsay Hartsockista.

– Meillä on yhdeksän lasta ja kiireinen kuvausyritys. Jillian näkee, kuinka yritän tasapainoilla suuren aktiivisen perheemme ja ammattini välillä. Hän myös auttaa minua suuresti, joten hän tietää, miltä tuntuu olla uupunut äiti, Lindsay kertoi.

Eikä ihme, että suurperheen arjen ja yrittäjyyden yhdistäminen rasittaa. Taannoisen kyselyn perusteella äitiys itsessään vastaa jo kahden kokopäivätyön tekemistä.

Suomessa samanlainen asu on jo nähty televisiossa

Suomalaisen silmään Jillianin hahmo muistuttaa suuresti Putous-hahmo Kikka Vaaraa. Putouksen yhdeksännellä kaudella esiintynyt Kikka Vaara on väsynyt ja sekavia puhuva kolmen lapsen äiti, joka kaipaa kahvia ja päiväunia.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuten Jillian, myös tämän uupuneen äitihahmon luoja Alina Tomnikov sai idean lähipiiristään.

– Rakas ystäväni lähetti itsestään kuvan, jonka hän oli ottanut itsestään peilin kautta. Minulle tuli jo silloin mieleen idea, että tässä on hahmo: nuori äiti, joka on superväsynyt, Tomnikov kertoi MTV Uutisille helmikuussa.

"Luulin, että olen itse tässä"

Yllä olevalta videolta voit tarkastaa asiat, jotka paljastavat auttamatta, että olet jonkun vanhempi.

Jillianin kuvan keräämistä kommenteista voi päätellä, että uupuneen äidin tyyli on hyvin universaali halloween-asu, johon ei tarvitse turhia panostaa.

– En tiedä, kuka olet, mutta en antanut sinulle lupaa käyttää kuvaa minusta, kirjoittaa eräs kuvaa kommentoinut.

– Minä todella luulin, että olen itse tässä, kommentoi toinen.

– En edes tarvitsisi pukua, toteaa kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja