Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Jauhelihapihvit kannattaakin valmistaa näin – lopputuloksena supermehevä hampurilainen

Julkaistu 10.03.2014 08:24(Päivitetty 10.03.2014 10:16)

Kotikokki voi loihtia täydellisen hampurilaisen noudattamalla muutamaa yksinkertaista niksiä.

Tiesitkö sinä, että jauhelihapihvejä ei kannata valmistaa tasaisina lättyinä, vaan niiden keskelle pitäisi tehdä pieni kuoppa? Tällöin pihveistä tulee lopulta täydellisen tasapaksuja ja meheviä – siis täydellisiä hampurilaissämpylän väliin laitettaviksi.

1. Valitse täydellinen jauheliha

Hampurilaispihvin liha ei ole itsestäänselvyys. Tärkeintä on muistaa rasvaisen ja rasvattoman naudanlihan suhde. Amerikkalaisen grillausasiantuntijan mukaan paras tasapaino makua ja rasvaisuutta saadaan yhdistämällä puolet jauhettua etuselkää ja puolet jauhettua rasvatonta paistia.

2. Tee tarpeeksi isot pihvit

Kun muotoilet pihvejä, tee niistä kevyesti niin isoja, että ne juuri kestävät koossa. Muista kuitenkin tehdä pihveistä riittävän paksuja. Hyvä suhde on noin 150 grammaa lihaa n. 2,5 sentin pihveiksi.

3. Tee pihvin keskelle kuoppa

Paina peukalollasi kunkin jauhelihapihvin keskikohta kuopalle. Muuten pihvi pullistuu keskeltä paksuksi, siitä tulee muotoiltua pienempi ja sen mehevyys kärsii.

4. Jäähdytä pihvit kunnolla

Ennen kuin paistat hampurilaispihvit, anna niiden jäähtyä jääkaapissa puoli tuntia tai jopa tunnin verran. Tällöin pihvit pysyvät paremmin koossa grillissä ja kypsyvät tasaisemmin.

5. Anna pannun tai grillin kuumentua kunnolla

Hampurilaispihvit vaativat kunnon lämmön, jotta niihin tule paahdetun lihan makua.

6. Älä painele pihviä lastalla!

Älä koskaan painele pihviä grillissä tai pannussa lastalla. Tällöin kaikki mehukkaat nesteet valuvat pihvistä ulos!

7. Paahda myös hampurilaissämpylät

Hampurilaissämpylöitä ei kannata lämmittää mikrossa tai jättää kylmiksi. Paahda ne grillissä tai pannulla, jolloin saat niihin rapeutta ja makua!

8. Älä laita liikaa lisäkkeitä

Hyvä pihvi ja juusto ovat hampurilaisen tärkeimmät ainekset. Älä pilaa niitä liiallisilla täytteillä! Lisää joukkoon vain esimerkiksi majoneesia, sipulia ja tomaattia.

Lähde: Grillimestari - suuri grillauskirja, Fred Thompson, Readme.fi, 2011

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Ei enää koskaan kuivia pihvejä! Kahdeksan virhettä, joihin ei kannata sortua burgereiden paistossaTämän jälkeen et enää osta kaupan valmisjauhelihaa!Gordon Ramsay paljastaa täydellisen juustohampurilaisen salaisuuden: "Paras jauheliha hampurilaispihveihin"Virhe, johon suomalaiset ovat sortuneet jauhelihapihvejä paistaessa jo 1980-luvulla – ethän pilaa pihvejä näin?Parhaan burgerin salaisuus: Tee jauhelihapihville yksinkertainen "sormitemppu"Täydellisen hampurilaisen salaisuus: Teethän jauhelihapihville yksinkertaisen "sormitempun"?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • Eilen14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • Eilen11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • Eilen09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat