Jauhelihapihvit kannattaakin valmistaa näin – lopputuloksena supermehevä hampurilainen

Kotikokki voi loihtia täydellisen hampurilaisen noudattamalla muutamaa yksinkertaista niksiä.

Tiesitkö sinä, että jauhelihapihvejä ei kannata valmistaa tasaisina lättyinä, vaan niiden keskelle pitäisi tehdä pieni kuoppa? Tällöin pihveistä tulee lopulta täydellisen tasapaksuja ja meheviä – siis täydellisiä hampurilaissämpylän väliin laitettaviksi.

1. Valitse täydellinen jauheliha

Hampurilaispihvin liha ei ole itsestäänselvyys. Tärkeintä on muistaa rasvaisen ja rasvattoman naudanlihan suhde. Amerikkalaisen grillausasiantuntijan mukaan paras tasapaino makua ja rasvaisuutta saadaan yhdistämällä puolet jauhettua etuselkää ja puolet jauhettua rasvatonta paistia.

2. Tee tarpeeksi isot pihvit

Kun muotoilet pihvejä, tee niistä kevyesti niin isoja, että ne juuri kestävät koossa. Muista kuitenkin tehdä pihveistä riittävän paksuja. Hyvä suhde on noin 150 grammaa lihaa n. 2,5 sentin pihveiksi.

3. Tee pihvin keskelle kuoppa

Paina peukalollasi kunkin jauhelihapihvin keskikohta kuopalle. Muuten pihvi pullistuu keskeltä paksuksi, siitä tulee muotoiltua pienempi ja sen mehevyys kärsii.

4. Jäähdytä pihvit kunnolla

Ennen kuin paistat hampurilaispihvit, anna niiden jäähtyä jääkaapissa puoli tuntia tai jopa tunnin verran. Tällöin pihvit pysyvät paremmin koossa grillissä ja kypsyvät tasaisemmin.

5. Anna pannun tai grillin kuumentua kunnolla

Hampurilaispihvit vaativat kunnon lämmön, jotta niihin tule paahdetun lihan makua.

6. Älä painele pihviä lastalla!

Älä koskaan painele pihviä grillissä tai pannussa lastalla. Tällöin kaikki mehukkaat nesteet valuvat pihvistä ulos!

7. Paahda myös hampurilaissämpylät

Hampurilaissämpylöitä ei kannata lämmittää mikrossa tai jättää kylmiksi. Paahda ne grillissä tai pannulla, jolloin saat niihin rapeutta ja makua!

8. Älä laita liikaa lisäkkeitä

Hyvä pihvi ja juusto ovat hampurilaisen tärkeimmät ainekset. Älä pilaa niitä liiallisilla täytteillä! Lisää joukkoon vain esimerkiksi majoneesia, sipulia ja tomaattia.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat