Jättivoitto! Elias Kuosmanen paini tiensä Tokion olympialaisiin

Raskaimpaan sarjaan vasta siirtynyt painija Elias Kuosmanen teki lähes käsittämättömän tempun Sofian olympiakarsinnoissa. Hän paini Suomelle ja käytännössä itselleen 130-kiloisten maapaikan Tokion olympialaisiin Sofian olympiakarsintaturnauksessa.

Maapaikka varmistui, kun Kuosmanen paini sunnuntain finaaliin, jossa hän saa vastaansa Romanian Alexuc Ciurariun. Kuosmasen saalis Sofian lauantaissa oli kolme voittoa kolmesta ottelusta.

Kolmannessa ja ratkaisevassa ottelussa hän paini tasan 1–1 Ukrainan järkälemäisen Mykola Kutshmiin kanssa. Kuosmasen työnnöllä hankkima viimeinen piste ratkaisi ottelun suomalaisen eduksi.

– Kun painii fiksusti, niin pärjää, vastuuvalmentaja Marko Yli-Hannuksela arvioi suoritusta Sofiasta.

Muuta Yli-Hannuksela ei hetkeen puhunutkaan.–  Kyllä tämä lähes sanattomaksi vetää, Yli-Hannuksela lopulta lisäsi.

Kuosmanen oli kestävämpi

Lauantain avausottelussa Kuosmanen käänteli Kreikan Alexandros Papadatosia kuin kotiäiti pullataikinaa. Kuosmanen otti kreikkalaisesta lopulta ylivoimaisen pistevoiton luvuin 9–0.

Toisessa matsissa Kuosmanen kävi tasaisen taiston Bulgarian Radoslav Georgievin kanssa. Päätösnumeroiksi jäi 1–1, mutta Kuosmanen voitti viimeisellä suorituspisteellä.

Yhä 87-kiloisissa painiva Ilmajoen Kisailijoiden Vili Ropponen voitti ja hävisi Sofiassa. Avausmatsissaan Ropponen kurmootti pikemminkin Beach Wrestlingissä eli "rantapainissa" menestynyttä Espanjan Pedro Garcia Pereziä.

Ropponen oli kuskin paikalla alusta loppuun ja voitti 5–1.

Toisessa ottelussaan Vili Ropponen kärsi ylivoimaisen pistehäviön Georgiasta Serbiaan muuttaneelle kolminkertaiselle Euroopan mestarille Zurabi Datunashvilille.

– Vaikka kroppani ja jalkani takkusivat espanjalaista vastaan, niin voitin hänet rutiinisuorituksellani. Nyt Serbiaa edustava Datunashvili oli taasen pirun taitava. Hän nosti tosi terävästi, Ropponen siunaili.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja