Jättipaukku: Seitsenkertainen olympiavoittaja jäi ulos MM-kisoista

Seitsemän olympiakultaa voittanut Caeleb Dressel ei selvinnyt uinnin maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka pidetään myöhemmin tässä kuussa Japanissa.

Dresselillä oli viimeinen tilaisuus ansaita paikkansa Yhdysvaltain MM-joukkueesta Indianapolisin uintikilpailussa lauantaina. 26-vuotias sijoittui 50 metrin vapaauinnin alkuerissä kuitenkin tasapisteissä 22:nneksi, jääden 1,07 sekuntia kärjestä.

Pettymyksellinen tulos kruunasi viikon, jonka aikana hän sijoittui kolmanneksi 50 metrin perhosuinnissa, viidenneksi 100 metrin perhosuinnissa ja 19:nneksi 100 metrin vapaauinnissa. Kaikki vedot jäivät alle sen, mitä tarvitaan 14.–30. heinäkuuta Fukuokassa järjestettäviin MM-kisoihin pääsemiseksi.

Toivoa päästä Pariisin olympialaisiin

Dresselin vaikeudet eivät olleet täysin odottamattomia, vaikka MM-kisapaikan suhteen oltiinkin toiveikkaita. Dressel ei ole kilpaillut merkittävällä tasolla sen jälkeen, kun hän vetäytyi äkillisesti Budapestin MM-kisoista viime kesänä määrittelemättömän terveysongelman vuoksi.

– Nyt meillä on lähtökohta, josta voimme jatkaa eteenpäin, Floridan yliopiston päävalmentaja Anthony Nesty sanoi Reutersin mukaan SwimSwamille.

– Totta kai hän halusi suoriutua paremmin. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun olen nähnyt hänet onnellisena uimassa. Onnellinen urheilija on nopea urheilija, ja vaikka hän ei ole vielä nopea, sai hän hyviä aikoja näissä olosuhteissa.

Yhdysvaltojen joukkue toivoo, että Dressel pääsee ennen ensi kesän Pariisin kisoja takaisin siihen iskuun, mikä auttoi häntä klaaraamaan viisi kultamitalia Tokion olympialaisia.

Lue myös:

    Uusimmat