Jesperi Kotkaniemi tahditti Montrealin murskaavaan voittoon – maalipörssin kärki lähenee!

Jesperi Kotkaniemi herkutteli kahden maalin illalla, kun Montreal Canadiens tasoitti ottelusarjansa Philadelphia Flyersia vastaan murskaavalla 5-0-voitolla NHL:n ensimmäisellä varsinaisella pudotuspelikierroksella perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Kotkaniemi nousi maaliensa myötä pudotuspelikierroksen maalipörssin jaetulle kakkossijalle. 20-vuotias nuorukainen on mättänyt pudotuspeleissä yhteensä neljä täysosumaa ja on monien yllätykseksi paras suomalainen maalintekijä tämän kauden pudotuspeleissä.

Kotkaniemi, joka pelasi runkosarjakauden loppuosan AHL:n puolella, on vain maalin päässä Edmontonin viidesti onnistuneesta Connor McDavidista.

Kotkaniemi avasi maalihanansa ottelun avauserässä Montrealin pitkän pyörityksen päätteeksi. Irtokiekko pomppi suomalaissentterin ulottuville maalin suulla, mistä hän nosti sen nopeasti maalin kattoon. Jos maali ei näy allaolevalta videolta, klikkaa tästä.

Toisen osumansa Kotkaniemi iski pelin kolmannessa erässä Montrealin ylivoimalla. Porilaishyökkääjä leikkasi keskelle ja naulasi kiekon vasempaan yläkulmaan terävällä rannelaukauksella. Jos maali ei näy allaolevalta videolta, klikkaa tästä.

Maalinteossa onnistui myös Joel Armia, jolle tehopiste oli pudotuspelivaiheen ensimmäinen. 27-vuotias oikea laitahyökkääjä teki Montrealin kolmannen maalin onnekkaasta pompusta hyötyen. Artturi Lehkonen jäi Philadelphiaa vastaan ilman tehopisteitä.

Lue myös:

    Uusimmat