Mainos

Järvilehdon syytteet nurin hovissa

Turun hovioikeus on vapauttanut Jyrki Järvilehdon kaikista syytteistä toissakesäiseen veneturmaan liittyen. Hovioikeuden mukaan Järvilehdon syyllisyydestä jäi järkevä epäilys. Syyttäjän todisteet eivät riittäneet osoittamaan, että Järvilehto olisi ajanut venettä.

Päätös syntyi kolmen tuomarin kokoonpanolla äänin 2-1. Yksi tuomareista olisi jättänyt käräjäoikeuden langettavan tuomion voimaan.

Veneonnettomuus tapahtui Tammisaaren lähistöllä Jomalvikin kanavassa 18. kesäkuuta 2010. Entisen F1-kuljettajan omistama vene törmäsi kovassa vauhdissa sillan pieleen. Kyydissä oli Järvilehdon lisäksi hänen ystävänsä. Ystävä kuoli ja Järvilehto itse loukkaantui vakavasti.

Molemmat olivat tuhdissa humalassa ja veneellä oli ajettu roimaa ylinopeutta.

Järvilehto itse on koko ajan kiistänyt ajaneensa venettä. Käräjäoikeus päätyi aiemmin toteamaan Järvilehdon syylliseksi ja määräsi hänet 2 vuoden 4 kuukauden vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Nyt Järvilehto kuitenkin todettiin syyttömäksi.

Hovioikeus perustelee päätöstä seuraavasti:

"Siihen nähden, että kysymys on vakavista rikoksista ja pitkään vankeusrangaistukseen tuomitsemisesta, syytteen tueksi esitetyn näytön tulee olla vakuuttavaa eikä tutkinnan mahdollisesti suppeudesta johtuva näytön epävarmuus saa koitua syytetyn vahingoksi. Syyttäjän esittämä näyttö siitä, että [ystävä] olisi ollut onnettomuuden sattuessa veneen etumatkustajan paikalla, on hovioikeuden käsityksen mukaan kokonaisuutena jonkin verran vahvempaa kuin puolustuksen esittämä näyttö siitä, että Järvilehto olisi ollut veneen takaosassa. Edellä [ystävän] vatsan kaarevasta vammasta tehdyt johtopäätökset merkitsevät kuitenkin, että todistelun perusteella ei ole voitu luotettavasti osoittaa kaarevan vamman syntyneen [ystävän] istunessa etumatkustajan paikalla. Asiassa ei ole myöskään voitu sulkea riittävällä varmuudella pois sitä vaihtoehtoa, että Järvilehdon vammat olisivat syntyneet hänen ollessaan onnettomuushetkellä veneen takapenkillä kuljettajan penkin takana.

Hovioikeus katsoo, että asiassa jää varteenotettava epäily siitä, että Järvilehto olisi toiminut veneen kuljettajana. Syytteet ja niihin perustuvat korvausvaatimukset on näin ollen hylättävä."

(MTV3)

Katso Jarkko Sipilän juttu (Seitsemän uutiset 30.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.