Mainos

Syyttäjä Järvilehto-tuomiosta: Olen eri mieltä

Jyrki Järvilehto -tapauksessa syyttäjänä ollut Antti Sundberg ei osaa vielä sanoa, aikooko hän hakea korkeimmalta oikeudelta valituslupaa. Hän aikoo perehtyä Turun hovioikeuden antamiin perusteluihin tarkemmin ennen kuin päättää valitusluvan hakemisesta.

Sundberg on kuitenkin eri mieltä hovioikeuden antamasta tuomiosta.

Hovioikeus vapautti ex-formulakuljettaja Järvilehdon kaikista häntä vastaan nostetuista syytteistä toissakesäiseen veneturmaan liittyen.

– Syyttäjä on ollut sillä kannalla, että tässä on ollut vakuuttava näyttö hänen (Järvilehto) syyllisyydestään ja että Järvilehto oli toiminut kuljettajana, Sundberg kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa päätös ei ollut kuitenkaan Turun hovioikeudellekaan helppo, sillä oikeuden päätös ei ollut yksimielinen. Päätös syntyi kolmen tuomarin kokoonpanolla äänin 2-1. Yksi tuomareista olisi jättänyt käräjäoikeuden langettavan tuomion voimaan.

– Täytyy huomata se, että tämä oli äänestysratkaisu. Eriävällä kannalla ollut jäsen olisi hyväksynyt tämän syyttäjän näkemyksen Järvilehdon syyllisyydestä, Sundberg huomauttaa.

Jyrki Järvilehto on helpottunut ja tyytyväinen Turun hovioikeuden ratkaisuun, kertoo hänen asianajajansa Jussi Savonen.

Savonen itse pitää syytteiden hylkäämistä ainoana oikeana ratkaisuna. Hänen mukaansa oikeus on myös perustellut ratkaisunsa huolellisesti.

Järvilehdon epäiltiin kuljettaneen toissakesänä venettä Raaseporissa onnettomuudessa, jossa kuoli hänen ystävänsä. Hovioikeuden mukaan asiassa ei saatu täyttä varmuutta siitä, kumpi miehistä ajoi venettä turmahetkellä.

Hovioikeuden mukaan Järvilehdon syyllisyydestä jäi kuitenkin järkevä epäilys. Syyttäjän todisteet eivät riittäneet osoittamaan, että Järvilehto olisi ajanut venettä. Käräjäoikeudessa Järvilehto tuomittiin yli kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Katso Jarkko Sipilän juttu (Seitsemän uutiset 30.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.