Jarkko Valtee räväytti Linnan juhlissa pukeutumalla paljettitakkiin ja valkoisiin kenkiin – kertoo saamastaan palautteesta: "Se ei ollut mikään statementti"

21:40
Mitä Linnan juhlissa oikeasti tapahtuu? Viime vuoden ensikertalainen Jarkko Valtee paljastaa, mitä illan tv-lähetyksissä ei nähdä

Jarkko Valteen asu vuoden 2018 Linnan juhlissa oli yksi puhutuimmista. 

Juontaja-drag-taiteilija Jarkko Valtee sai ensimmäistä kertaa kutsun Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotolle vuonna 2018. Kahdenkymmenen vuoden ajan SoWhat-nimistä drag queen -show'ta Osku Heiskasen kanssa tähdittänyt tyylitaituri saapui Linnaan asussa, joka hämmästytti monia. 

Valtee oli valinnut ylleen mustan puvuntakin, joka oli päällystetty paljeteilla, sekä valkoiset kengät. Mies kertoo tehneensä lopullisen päätöksen asunsa suhteen itse juhlapäivänä. 

– Viime vuonna Linnan juhlien yhtenä teemana oli kierrätys. Ja silloin päätin jo samantien, etten ala hankkimaan uutta pukua, ja valitsen etiketistä tumma puku -osaston, että en ota frakkia. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kotona oli Valteelle jo entuudestaan paljon vaihtoehtoja, joista hän päätti voivansa koota juhliin sopivan kokonaisuuden. Valtee sovitti paljettitakkia miettien, olisiko se kuitenkin liikaa tähän tilaisuuteen. 

Puku venytti etikettiä, vaikka se toisaalta myös mukaili sitä. Lopulta Valtee päätti sen olevan hänen valintansa. 

– Onhan siellä nähty miestenkin päällä erilaisia asioita, Valtee pohtii.

Valtee kertoo valinneensa paljettitakin lisäksi kauluspaidan sekä kravatin, jotka olivat etiketin mukaisesti oikean sävyiset, sekä oikeanlaiset housut. Kenkävaihtoehtoja oli kaksi: mustat ja valkoiset. Jälkimmäiset veivät lopulta voiton, sillä ne olivat Valteen mielestä yksinkertaisesti parempi valinta.

– Se ei ollut mulla mikään statementti, tai että olenpa nyt rohkea, kun laitan nämä ja rikon rajoja.

Mies muistelee esimerkkinä vuotta 2010, jolloin räppäri Paleface kohahdutti saapumalla Linnan juhliin valkoisissa Adidas Superstar -kengissä.

– Luulen, että se oli Palefacelta hänen alakulttuurinsa tunnusmerkin esittely.

Valteen mielestä hänen kohdallaan valkoisten kenkien valinta ei ollut kovinkaan rajoja rikkovaa ja siksi hän hämmästyikin sitä, että ne herättivät niin paljon keskustelua. 

– Varsinkin kun ne mun kengät eivät olleet lenkkarit, ne olivat valkoiset nahkakengät, Valtee täsmentää. 

Palautetta asusta tuli paljon. Osan mielestä Valteen asuvalinta oli hyvä, toisten mielestä taas ei. 

– Olen tietysti pahoillani, jos joku kovasti loukkaantui siitä. Mutta mä olen sitä mieltä, että tämän maan itsenäisyys on niin vankalla pohjalla, että yhdet valkoiset kengät ei sitä kaada. 

Erikoislähetys Linnan juhlista 6.12. klo 17.00 alkaen MTV Uutiset Livessä – näe parhaat etkot, mielenkiintoisimmat vieraat ja vauhdikkaimmat jatkot meidän kanssamme!

1:06

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja