Mainos

Järjetön väkivalta päättyi raakaan kaksoismurhaan – mieskaksikon syytetään sytyttäneen verityön jälkeen asunnon tuleen ja kähveltäneen uhrin auton

0:32
Henkirikos tapahtui kerrostaloasunnossa Valkeakoskella.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa käsitellään tänään Valkeakosken tammikuista kaksoismurhaa. Kahden miehen syytetään raa’an väkivallan päätteeksi kuljettaneen uhrinsa toisen uhrin asuntoon, jossa nämä surmattiin moninaisella väkivallalla. Tämän jälkeen asuntoon sytytettiin tulipalo, ja paikalta poistuttiin toisen uhrin autolla.

Rikoskokonaisuus alkoi haastehakemuksen mukaan kolmannen osapuolen asunnon wc-tilassa, jossa miesten syytetään hakanneen uhrejaan rautaputkilla päähän. Toisen uhrin kädet olivat syytteen mukaan sidottuina, ja tämä piestiin tajuttomaksi samalla kallonsisäisen verenvuodon aiheuttaen.

Tämän jälkeen kaksikko uhreineen siirtyi toisen uhrin asunnolle, jossa väkivalta jatkui. Syyttäjän mukaan toista henkilöä lyötiin tylpällä esineellä ja teräasein sekä kuristettiin. Miehen kuolinsyyksi arvioitiin kalloaivovamma ja rintakehän pistovamma. Toinen mies kuoli myös väkivaltaisesti kaulan ja niskan teräasevammoihin ja niiden aikaansaamaan verenvuotoon.

Tulipalo ja pako rikospaikalta

Veritöiden jälkeen miesten syytetään sytyttäneen asunnon liedelle ja toisen uhrin päälle tulipalon tuhotakseen rikoksen todisteet.  Viranomaiset löysivät uhrit, vuosina 1980 ja 1989 syntyneet miehet poltetusta asunnosta.

Miesten syytetään myös varastaneen toisen uhrin auton, paenneen sillä Akaaseen ja sytyttäneen autonkin tuleen todistusaineiston tuhoamiseksi. Välissä he olivat vierailleet tuttavansa luona vaihtamassa vaatteet ja polttamassa todistusaineistoa tämän pihan tulisijassa.

Haastehakemuksesta ei käy ilmi tekojen motiivia. Sen perusteella yksi todistaja kuitenkin on antanut lausunnon liittyen osapuolten keskinäisiin väleihin.

Syyttäjä vaatii elinkautista

Syyttäjä vaatii 29- ja 33-vuotiaille miehille elinkautista vankeusrangaistusta kahdesta murhasta, kahdesta törkeästä pahoinpitelystä, tuhotyöstä, vahingonteosta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta. Kolmannelle miehelle syyttäjä vaatii sakkorangaistusta rikoksentekijän suojelusta.

Syytetyt ovat syyttäjän kanssa samaa mieltä lähinnä siitä, että uhrin asunnossa olleesta tulipalosta on tehty hätäkeskukseen ilmoitus.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja