Järisyttävä uutinen supertähdestä sai mannerlaatat liikkeelle NBA:ssa – Lauri Markkasen Utahilla on käsissään valttikortti

NBA:n suurimpien supertähtien joukkoon lukeutuva Damian Lillard ilmoitti halustaan jättää nykyinen seuransa Portland Trail Blazers, mikä aiheutti välittömän kuhinan liigan siirtomarkkinoilla.

NBA:n parhaiden pisteidentekijöihin lukeutuva heittolinko Damian Lillard aiheutti aaltoja lauantaina, kun hänen seuransa Portland Trail Blazers myönsi tähtipelaajan pyytäneen siirtoa toiseen seuraan. 

Lillardin uskotaan hamuavan siirtoa Miami Heatiin, mutta muutkin seurat keräävät kokoon pakettia, jolla takamiehen saisi napattua Portlandista. Toistaiseksi onkin epävarmaa, saako Heat kasaan tarpeeksi houkuttelevaa ratkaisua Portlandin kannalta.

Miamin tiedetään olevan valmis luopumaan takamies Tyler Herrosta, jonka on kuitenkin uumoiltu olevan tarpeeton osanen Portlandin jälleenrakennuksessa. Jos Lillard kuitenkin päätyy lopulta Floridaan, on todennäköistä, että kauppaan tarvitaan myös kolmas seura, joka puolestaan ottaisi Herron ja liikuttaisi omia pelaajiaan Portlandiin.

32-vuotiaasta Lillardista on Miamin lisäksi kiinnostunut tukku muitakin seuroja, joita ovat The Athleticin mukaan ainakin suomalaistähti Lauri Markkasen seura Utah Jazz, Philadelphia 76ers ja Los Angeles Clippers.

Vaikka avaimet ovat nyt Portland Trail Blazersin käsissä, on todennäköistä, ettei se tee siirtoja vastoin vuosia seuraa edustaneen Lillardin toiveita, joten Miamilla on tässä vaiheessa selvä etulyöntiasema muihin kilpakosijoihin verrattuna.

Markkasen edustamalle Utahille Lillardin saapuminen toisi kaivatun johtotähden pelintekijän paikalle ja nostaisi joukkueen välittömästi pudotuspelihaastajaksi NBA:n läntisessä konferenssissa. Seurapomo Danny Aingen johtamalla Utahilla on tunnetusti runsaasti tulevien vuosien ykköskierroksen varausvuoroja kaupantekijöiksi, mutta liikuteltavien tähtipelaajien määrä on kuitenkin vähäisempi.

Lillardin näkökulmasta Utahin valtti saattaa kuitenkin olla se, että takamiehellä on lämmin suhde alueeseen, sillä hän pelasi utahilaisessa yliopistojoukkueessa Weber Statessa neljä kautta vuosina 2008–2012.

Nykyisellä sopimuksellaan Lillard ansaitsee seuraavista neljästä kaudesta yhteensä 216 miljoonaa dollaria. Sopimuksen loppuessa keväällä 2027 hän on 36-vuotias.

Lue myös:

    Uusimmat