Lauri Markkasen seura teki ryöstöretken – suomalaistähden vierelle 125 miljoonan dollarin mies

Byron Scott vertaa Lauri Markkasta NBA-tähteen ja ennustaa lupaavaa tulevaisuutta 0:57
Lauri Markkanen muistuttaa Suomessa vierailleen NBA-legendan Byron Scottin mielestä yhtä huippua, joka jää kuitenkin tarkemmassa vertailussa Laurille kakkoseksi.

Utah Jazz hankki merkittävällä tavalla joukkuetta vahvistavan John Collinsin Atlanta Hawksista. Tähtitason lahjakkuuden odotetaan nappaavan avausviisikon paikan Lauri Markkasen viereltä.

Lauri Markkanen saa vierelleen kovan luokan lahjakkuuden ensi kaudeksi, kun Utah Jazz teki pelaajakaupan Atlanta Hawksin kanssa. Salt Lake Cityyn saapuu Markkasen ikätoveri John Collins, joka on lupaavan NBA-uransa alun jälkeen jäänyt polkemaan paikalleen Atlantassa.

Peräti 125 miljoonan dollarin ja viisivuotisen sopimuksen kesällä 2021 Atlantan kanssa tehnyt Collins oli siirtohuhuissa jo viime kaudella. Utah saa 206-senttisen laiturin edullisesti, sillä se liikuttaa toiseen suuntaan vain rivipelaajan Rudy Gayn ja toisen kierroksen varausvuoron.

Atlanta oli halukas kauppaamaan kovapalkkaisen Collinsin, 25, tehdäkseen tilaa palkkakattonsa alle.

– Kun Jazz jatkaa kasvuaan ja uudelleenrakentamistaan, hänen hankkimisensa ei maksanut käytännössä mitään, The Athletic arvioi vaihtokauppa-analyysissään.

The Athleticin arviossa Jazz sai kaupasta kiitettävän A:n, kun taas Hawksille lyötiin kaupasta F+, joka on amerikkalaisin kouluarvosanoin käytännössä hylätty.

Siirtouutisen paljastanut ESPN:n toimittaja Adrian Wojnarowski kertoi kauppojen olleen tekeillä jo yli vuoden ajan.

– Jazz saa monipuolisen laiturin pelaamaan tähdistöpelaaja Lauri Markkasen ja tulokkaiden tähdistökentälliseen valitun Walker Kesslerin vierelle, Wojnarowski kirjoittaa Twitterissä.

Collins on lähtökohtaisesti iso laitahyökkääjä, mikä siirtänee Markkasen kolmospaikalle eli pieneksi laituriksi. Pelipaikka on tullut suomalaiselle tutummaksi viime vuosina niin Utahissa kuin edellisessä seurassa Cleveland Cavaliersissa.

Monipuolinen Markkanen on vaihdellut Utahissa enimmäkseen ison laiturin ja pienen laiturin paikoilla.

– Hän soljahtaa välittömästi isoksi laituriksi, mutta voi pelata myös sentterinä. Jazzilla on iso etukenttä, kun Lauri Markkanen pelaa pienenä laiturina, The Athleticin Jazz-toimittaja Tony Jones arvioi.

Jazzin ison laiturin paikalle on tunkua, sillä seura varasi viime viikolla ykköskierroksella lupaavan Taylor Hendricksin NBA:n varaustilaisuuden yhdeksäntenä pelaajana.

Äärimmäisen atleettinen Collins oli viime kaudella vaikeuksissa vireensä kanssa, ja hänen heittonsa osumaprosentti laski uran heikoimpiin lukemiin. Sivurooliin Hawksissa ajautunut Collins nakutti kuitenkin 13,1 pistettä ja 6,5 levypalloa ottelua kohden viime kaudella.

Kesällä 2017 ykköskierroksella Markkasen tavoin varatun Collinsin toivotaan tekevän Utahissa samanlaisen kehitysloikan, jollainen Markkaselta nähtiin viime kaudella siirtonsa jälkeen.

– Collinsin hankkimisella Jazz lähettää viestin, että se haluaa taistella pudotuspelipaikasta tulevalla kaudella tai ainakin olla pudotuspelikarsinnoissa, The Athletic kirjoittaa.

Toistaiseksi parhaalla NBA-kaudellaan (2019–2020) Collins nakutti peräti 21,6 pistettä ja keräsi 10,1 levypalloa ottelua kohden. Potentiaalia ratkaisijaksi myös Utahissa on yhä olemassa.

Lue myös:

    Uusimmat