Jari-Matti Latvalalta suomalaisittain kutkuttava lausunto – ”Toivotaan, että voin pian vahvistaa asioita”

Esapekka Lappi testasi Toyotan WRC-autoa Keski-Suomen sorateillä 1:44
Esapekka Lappi testasi Toyotan WRC-autoa Keski-Suomen sorateillä.

Onko Esapekka Lappi ensi kaudella yksi Toyotan tehdastiimin kuljettajista? Vastausta tähän ei tarvitse odottaa pitkään.

Esapekka Lappi antaa viimeiset työnäyttönsä tulevana viikonloppuna, kun hän kilpailee Toyotan viidennellä WRC-autolla Suomen MM-rallissa. Lappi jäi viime kauden jälkeen ilman WRC-paikkaa, mutta nyt hänellä on loistava tilaisuus lunastaa itselleen huipputiimin kalusto ensi vuodelle.

Kahdeksatta maailmanmestaruuttaan saalistava Sebastien Ogier ajaa ensi vuonna vain yksittäisiä MM-osakilpailuja Toyotalla, joten tiimin kolmosautoon haetaan toista kuskia jakamaan ajovastuuta ranskalaistähden kanssa. Lappi on vahvimmin tyrkyllä tähän paikkaan.

– Esapekka istuu nyt taas WRC-autoon, joten voimme nähdä hänen vauhtinsa. Olemme sanoneet Esapekalle, ettemme oleta hänen ajavan täällä voitosta. Se on huippusuoritus, jos hän on viiden joukossa. On tärkeää, että Esapekka pääsee ajamaan WRC-autolla ja että hänellä on myös vauhti tallella, tallipomo Latvala kertoo MTV Urheilulle.

Markkinoilla on vapaana useita kuljettajia, joilla on kokemusta WRC-autoista. Toyota ei ole kuitenkaan käynyt vakavia neuvotteluita muiden kuskien kanssa.

– Jos mietitään ihan rehellisesti, tämän kauden tulokset ja kaikki muut asiat puhuvat Esapekan puolesta. Toki vapaana on Teemu Suninen. Ja mikä on Craig Breenin tilanne? En tiedä, onko hän tehnyt Fordin kanssa vielä sopimusta – mahdollisesti on, Latvala pyörittelee.

– Tällaisia kuskeja on vielä markkinoilla, mutta Esapekka istuisi kuljettajakaartiimme vallan mainiosti. Toivotaan, että voin mahdollisimman pian vahvistaa asioita.

Toyotan odotetaan tekevän lopullisen ratkaisunsa lokakuun aikana.

– Esapekan mahdollisuudet näyttävät hyvältä, mutta kuljettajasopimuksia ei ole vielä allekirjoitettu. Emme ole tehneet päätöstä, Latvala sanoo.

Lappi kilpailee Keski-Suomessa Toyotalta vuokratulta kilpurilla. Latvalan mukaan pieksämäkeläinen ralliässä saa Jyväskylässä käyttöönsä täysiverisen Toyota Yaris WRC -auton.

– Toyotalla ei ole tähän mennessä ollut asiakasohjelmaa. Ajoin itse (Toyotan) viidettä autoa Ruotsissa viime vuonna ja Marcus Grönholm ajoi myös niin sanotusti asiakkaana (Ruotsin MM-rallissa 2019). Emme kuitenkaan tarjoa asiakasautoja, vaan kaikki ovat tehdaskilpureita. Esapekka ajaa omilla värityksillään, mutta tehdasautolla, Latvala täsmentää.

Suomen MM-ralli pärähtää käyntiin perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat