Jari-Matti Latvalalle valtava taloudellinen isku, Tommi Mäkisen jättituloihin menestysbonus? Urheilutähtien verotiedot julki tänään

TOP 10: Urheilijoiden ansiotulot 2017 0:30
TOP10: Suomen kovatuloisimmat urheilijat vuonna 2017.

Vuoden 2018 verotiedot julkaistaan maanantaina. Urheilun puolella mielenkiintoa herättävät muun muassa Jari-Matti Latvalan verosotkujen vaikutukset ja Toyotan rallipomon Tommi Mäkisen mahdolliset menestysbonukset. Jatkaako golfari Mikko Korhonen urheilijoiden tulolistan kärjessä? Kuka oli eniten tienannut jääkiekkoilija? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastaukset MTV Urheilun verkkosivuilla. 

Jari-Matti Latvala on ajanut tällä kaudella tulevaisuudestaan rallin MM-sarjassa. Tätä työtä on vaikeuttanut taistelu verottajan kanssa. Ilta-Sanomien mukaan kysymys on jopa useammasta miljoonasta eurosta.

– Verohomma on ollut todella raskas. Ne asiat ovat vaivanneet minua koko vuoden, koska siihen ei ole tullut mitään päätöstä. Prosessi on pitkä ja se on painanut takaraivossa. Se ei ole vieläkään ohi, Latvala totesi reilu viikko sitten.

Rallitähden mahdollisten mätkyjen suuruus saattaa selvitä maanantaina – saattaa, sillä suurituloisilla on nyt ensimmäisen kerran mahdollisuus myös piilottaa verotietonsa medialta. Näitä hakemuksia on hyväksytty reilut 200

Latvalan tallipomon Tommi Mäkisen tulot kohahduttivat vuosi sitten, sillä rallilegendan ansiot noin viisinkertaistuivat vuodesta 2016. Mäkisen tulot olivat yhteensä 1,79 miljoonaa euroa, mihin saattaa tulla nyt vielä lisäystä, sillä Toyota juhli valmistajien maailmanmestaruutta Mäkisen johdolla viime vuonna.  

Korhosen ansiot kasvussa?

Vuoden 2017 listoilla urheilijoiden (pois lukien e-urheilu) ykkönen oli golfari Mikko Korhonen 353 667 euron ansiotuloillaan. Vuonna 2018 Korhonen voitti uransa ensimmäisen Euroopan kiertueen kilpailussa kesäkuussa ja hänen palkintorahansa yli tuplautuivat edelliskaudesta. 

Tilaston kakkospaikan vuonna 2017 vei Jokerien hyökkääjä Jesse Joensuu (353 667 euroa). Joensuu pelasi helsinkiläisjoukkueessa myös viime vuonna, joten hän on vertailussa todennäköisesti korkealla myös nyt.

TOP10-listan paras ei-golfari tai -jääkiekkoilija oli maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski (10:s, 197 413 euroa). Pärmäkoski oli Pyeongchangin olympialaisten tähtinimi kolmella mitalillaan. Näkyikö olympiamenestys Pärmäkosken, kultaa hiihtäneen Iivo Niskasen ja pronssia lumilautailleen Enni Rukajärven tuloissa? 

Näihin vastauksia saa MTV Urheilun verkkosivuilla tänään, kun verotiedot julkistetaan klo 8. 

Lue myös:

    Uusimmat