Jari-Matti Latvala onnensa kukkuloilla: ”Tuntui jopa, että oli liian helppoa tulla ensimmäiseen kisaan”

Jari-Matti Latvala iloitsi täydellisestä startista kauteen –"Lähes täydellinen viikonloppu" 3:15
Jari-Matti Latvala iloitsi täydellisestä startista kauteen.

Jari-Matti Latvala ei olisi voinut saada parempaa tulikastetta uudessa työssään Toyotan WRC-rallitiimin tallipäällikkönä.

Toyota sai peräti neljä kuljettajaa kuuden parhaan joukkoon kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa. Sebastien Ogier ajoi kilpailussa voittoon ennen tallikaveriaan Elfyn Evansia, ja Toyotan nuori suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä säesti oivasti nelostilallaan. Lisäksi tiimin haastajaohjelmaan kuuluva Takamoto Katsuta toi Toyota Yaris WRC -autonsa maaliin kuudennella sijalla.

Latvala ei ollut pysyä pöksyissään, kun Toyota-kuljettajat saapuivat Monacoon kisan loppuseremonioihin.

– Eipä tässä oikein voi enempää pyytää, Latvala myhäili MTV Urheilulle.

– Saimme täydet pisteet, joten olihan tämä huikea alku. Pojat tekivät hienoa työtä. En voisi olla paremmassa paikassa. Meillä on tällä hetkellä parhaat kuljettajat, tuore tallipomo kehui.

Täysi kymppi tiimille

Toyota kaappasi valmistajien MM-sarjassa kärkipaikan 22 pisteen erolla Hyundaihin, joka on voittanut merkkimestaruuden kahtena edellisenä vuotena. Latvala antoi täyden kympin koko tiimille viikonlopun suorituksesta Ranskassa.

– Kerroin heille, että kaikki ovat tehneet mahtavaa työtä ja toimineet hyvin yhdessä. Meillä on aivan mahtava tiimi. Tuntuu jopa, että oli liian helppoa tulla ensimmäiseen kisaan, kun kaikki toimi näinkin hienosti, Latvala suitsutti.

– Meille tulee vielä haastavia kisoja, mutta tiedän nyt, että meillä on kaikki mahdollisuudet ajaa voitosta jokaisessa kilpailussa. Meillä on hyvä auto ja hyvät kuljettajat, mutta töitä on tehtävä koko ajan, Latvala muistutti.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan helmikuun lopussa Rovaniemen ympäristössä. Kilpailun pitäisi sopia mainiosti Latvalan johtamalle tiimille, sillä Yaris WRC -auto on kehitetty suomalaisilla teillä.

– Lähtökohta on todella herkullinen. Emme voi kuitenkaan tuudittautua siihen, että olemme olleet vahvoja esimerkiksi Ruotsin rallissa. Töitä on silti tehtävä. Mutta antaahan tämä toki uutta inspiraatiota, kun aloittaa kauden hyvin, Latvala sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat