Jari Isometsältä suora arvio Iivo Niskasen mahdollisuuksista päämatkalla: "Siitä ei ole pienintäkään epäilystä"

Seefeldin MM-kisoissa ei nähty sunnuntaina Iivo Niskaselta kovinkaan vakuuttavaa menoa perinteisen hiihtotavan parisprintissä, mutta lauantaina hän osoitti iskukykyään 30 kilometrin yhdistelmäkilpailun neljännellä sijalla. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä pitää varmana, että keskiviikkona luvassa on Niskasen osalta isoa kovaa, kun suomalaistähti pääsee irti bravuurimatkallaan 15 kilometrillä perinteisellä hiihtotavalla.

– Luulen, että aika tuhoisaa jälkeä on tiedossa. Se on ihan varmaa, että mitalitili avataan sinä päivänä. En hetkeäkään epäile, etteikö Iivo ota mitalia siitä matkasta, Isometsä sanoo.

Kisaan on ennakolta kaksi suosikkia yli muiden: Iivo Niskanen ja Venäjän Aleksandr Bolshunov. Matkan MM-kenraali meni reilu viikko takaperin Bolshunovin nimiin Cognen maailmancupissa; Niskanen oli tuolloin kakkonen 43,7 sekuntia venäläistä hitaampana. 

– Totta kai kultamitalin saaminen on aina kova homma. Bolshunov on kovassa kunnossa, mutta kyllähän keskiviikon kisa on kahden kauppa ja kolmannen korvapuusti. Ei Iivon kunnossa ole mitään ongelmaa, sen yhdistelmäkisa näytti. Jos hän luistelemalla pystyy olemaan maailman valioiden joukossa, kyllähän se perinteinen kulkee. Ei siitä ole epäilystäkään, ei pienintäkään epäilystä, etteikö hän ole kunnossa, Isometsä korostaa.

Niskasen tavoin Krista Pärmäkoski urakoi lauantaina yhdistelmäkisassa ja sunnuntaina parisprintissä. Pärmäkoskelta on nähty toistaiseksi tukkoisaa hiihtämistä kummassakin kisassa; yhdistelmäkisassa hän oli kahdeksas ja parisprintissä Anne Kyllösen kanssa seitsemäs.

Pärmäkosken bravuurimatka, 10 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla, sivakoidaan tiistaina. Mitali on toistaiseksi nähdyn perusteella suomalaiselle työn ja tuskan takana.

– Kilpailu ihan kärjessä on kovaa. Norjalaiset ovat erittäin hyvässä kunnossa, ja ruotsalaisetkin ovat tulleet isolla rintamalla. Ebba Andersson, joka ei ollut yhdistelmäkisassa mukana, tulee vielä peliin mukaan, Isometsä luotaa ja jatkaa:

– Nämä kaksi ekaa kisaa eivät ole näyttäneet Kristalta sellaisilta kuin ne olivat viime vuonna arvokisoissa.

Vuosi sitten Pärmäkoski sivakoi Pyeongchangin olympialaisissa naisten ensimmäiseltä hiihtomatkalta 15 kilometrin yhdistelmäkisasta pronssia. Sen jälkeen hän ylsi perinteisen sprintissä välieriin ja nappasi perään 10 kilometrin vapaan matkalta pronssia. Koko kisojen päätösmatka 30 kilometrin perinteisellä toi hopean. Nyt on kuitenkin tosiaan ollut tukkoista. 

– Sitäkin taustaa vasten mitalit ovat tiukassa, mutta niin kauan kuin on mahdollisuuksia, niin kauan pitää uskoa. Kyllähän Krista on kuitenkin niin kova urheilija, että emme voi sanoa, ettei hän ottaisi mitalia, Isometsä summaa.

Lue myös:

    Uusimmat