Jari Isometsä ennustaa nuorille hiihtotähdille pitkää odotusta: "Yksi huikeimmista hiihdoista vähään aikaan"

3:12
Riitta-Liisa Roponen oli ikionnellinen upeasta paluustaan arvokisanäyttämölle.

Therese Johaug osoitti Oberstdorfin MM-kisojen kymmenen kilometrin kisassa haastajilleen, että nämä saavat vielä muutaman vuoden odottaa hänen lyömistään, toteaa MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä.

Johaug oli vielä vapaan kisan puolivälissä Ruotsin Frida Karlssonin tavoitettavissa, mutta maalissa eroa kärkikaksikon välille oli kertynyt peräti 54 sekuntia. Pronssinainen Ebba Andersson ja neljänneksi sijoittunut Jessie Diggins jäivät Johaugista yli minuutin.

Jari Isometsä oli norjalaisen repäisystä lähes mykistynyt.

– Olihan se yksi huikeimmista hiihdoista, jonka minä olen ihan vähään aikaan nähnyt, Isometsä totesi.

– Jos he ovat ajatelleet, että kyllä me tuon voimme voittaa, niin nyt hän näytti taas sen, että ette kyllä voi. Vielä pitää muutama vuosi treenata.

Moni haastajista vaikutti lähteneen väliaikojen perusteella Johaugin vauhtiin mukaan, mutta jälkimmäisellä vitosella tämä kostautui. Oberstdorfissa ei hiihdetty samaa lenkkiä kahdesti, vaan loppuosa oli ison nousunsa takia alkua vaativampi.

– Johaugin vauhti oli vain tänään niin kylmää, että se vähän kostautui lopussa ja erot kasvoivat noin valtaviksi. Ehkä Frida Karlsson putosi kymmenen sekuntia kauemmas kuin olisi tippunutkaan, kun hän tiesi, että hopea on jo varma, niin siinä pikkuisen viimeinen yritys jää tekemättä, Isometsä arvioi.

Hän povaa samojen naisten jakavan mitalit myös lauantain 30 kilometrin vapaan kisassa.

– Nyt näyttää siltä, että normaalimatkojen mitalit menevät tuolle kolmikolle, ja vahvasti näyttää siltäkin, että samassa järjestyksessä. Digginsillä oli tänään sauma, ja hän oli varmaan panostanut tähän kisaan.

Roponen hyvä, Pärmäkoski tyydyttävä, Kyllönen lähdössä kotimatkalle

Suomalaisittain ilonaiheena oli Riitta-Liisa Roposen paluu arvokisoihin kymmenennellä sijalla. Krista Pärmäkoski oli 13:s, Laura Mononen 24:s ja Anne Kyllönen vasta 40:s.

– Kymmenes on sijoituksenakin hyvä. Hän voitti myös Pärmäkoskea kymmenen sekuntia, minkä olisin uskonut olevan toisin päin. Se oli Ritulta hyvä hiihto, ja Kristalta sellainen tyydyttävän hyvä.

– Monoselta aika lailla kunnon osoittama hiihto. Sitten taas Kyllöseltä 40:s sija yli kolme minuuttia kärkeen on sitä, mitä tällä kaudella on kaiken aikaa ollut. Nyt sitten on varmaan kotimatka seuraavana, Isometsä uskoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja