Anne Kyllösen MM-sijoitukset jäätävää luettavaa: "Romahti tosi pahasti"

3:12
Riitta-Liisa Roponen häikäisevästi 10:s Oberstdorfin MM-hiihtojen vapaan kympillä – tässä konkarihiihtäjän kommentit!

Anne Kyllöseltä ei odotettu ihmetekoja Oberstdorfin MM-lumilla, mutta sijoitukset ovat olleet vielä odotettuakin vaatimattomampia. 

Kyllönen ei ole yltänyt tällä kaudella maailmancupin pisteille, kun paras noteeraus on sprintin 31. sija Ulricehamnissa helmikuun alussa. 

MM-kisoissa murtautuminen 30 parhaan joukkoon piti kuitenkin olla mahdollista, sillä kovilla joukkueilla on siellä maakiintiöt, mikä estää esimerkiksi yhdeksän norjalaisen osallistumisen maailmancupin tyyliin. 

Kyllönen on ollut perinteisen sprintissä 37:s ja vapaan kympillä 40:s

Tiistaina hän uupui kympillä. 

– Viisi kilometriä tuli ihan hyvin. Kun katson väliaikoja, niin aloitin varmasti liian kovaa tämän hetken kuntooni nähden. Toinen vitonen romahti tosi pahasti, ja hiihto oli huonontuntuista, kärjelle yli kolme minuuttia jäänyt Kyllönen kertasi MTV Urheilulle. 

– Pyrin kyllä siihen, että lähden tarpeeksi rauhallisesti matkaan. Kun lähdin toiselle kierrokselle, tiesin, ettei ole välttämättä kovin helppo vitonen edessä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kyllönen sanoi kisojen alla MTV Urheilulle, että on harjoitellut tällä kaudella enemmän kuin koskaan. Samalla kokenut hiihtäjä tunnusti etteivät "kaikki palikat ole pysyneet ihan balanssissa". 

Tämä on näkynyt MM-kisoissa hyvin ponnettomina suorituksina. 

– Sain Pyhäjärvellä (SM-kisoissa) hiihdettyä ehjän kympin ja tavoite oli vetää nyt samalla vauhdinjaolla. Tänään en pystynyt siihen, Kyllönen summasi. 

Ilman yllätyksiä tämä oli Kyllösen viimeinen matka MM-kisoissa, sillä perjantain viestiin hänellä ei ole asiaa ja myös sunnuntain päätöskilpailuun (30 kilometrin perinteinen) löytyy kovempikuntoisia menijöitä. 

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja