Japanilaisen lentoyhtiön moka sai tarjoushaukat liikkeelle: Kymppitonnin lippuja myytiin kolmella sadalla!

Pelottaako lentäminen? Psykologi antaa vinkit lentopelon selättämiseksi 8:03
KATSO MYÖS VIDEO: Psykologin vinkit lentopelkoiselle!

Valuuttamuunnosvirheen vuoksi japanilaisen All Nippon Airwaysin Vietnamin nettisivustolla myytiin lippuja hurjilla alennuksilla. Kun virhe kävi ilmi, olivat jotkut jo ehtineet tarttua tilaisuuteen. Nyt lentoyhtiöllä on huonoja uutisia varauksen tehneille.

Japanilainen lentoyhtiö All Nippon Airways (ANA) teki huhtikuussa valuuttamuunnosvirheen, jonka vuoksi jotkut matkustajat saivat ostettua 10 000 dollarin (noin 9 051 euron) liput vain 300 dollarilla (271 eurolla) 19. huhtikuuta. Tapauksesta kertoo muun muassa New York Post.

Eräs onnekas sai ostettua yhtiön nettisivuilta ensimmäisen luokan liput Jakartasta Tokion ja New Yorkin kautta Karibialle ja takaisin vain 890 dollarilla eli noin 805 eurolla, kertoo Bloomberg. Medialähteiden mukaan tämä noin 14 500 kilometrin lentomatka ensimmäisessä luokassa olisi oikeasti maksanut noin 20 kertaa enemmän.

Eräs toinen onnekas alennushaukka osti bisnesluokan liput muutamalla sadalla dollarilla, kun yleensä niille olisi tullut hintaa 10 000 dollaria.

Reissaajia riensi apajille

Tieto hinnoitteluvirheestä levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa. New York Postin mukaan ei tiedetä, kuinka moni keksi hyödyntää nämä vahinkoalennukset.

Yksi heistä oli kuitenkin lentoalalla työskentelevä Johnny Wong, joka kertoi 19. huhtikuuta Bloombergille varanneensa meno-paluulipun bisnesluokassa Jakartasta Honoluluun Tokion kautta noin 550 dollarilla eli noin 497 eurolla. Nyt sen hinta on 8 200 dollaria (7 421 euroa).

– En olisi koskaan uskonut saavani noin hyvää diiliä, hän sanoo.

All Nippon Airways myönsi virheen

All Nippon Airways kertoi New York Postin mukaan, että kyse oli virheestä sen Vietnamin verkkosivustolla. Siellä ilmoitettiin virheellinen valuuttamuunnos.

Yhtiö ei kertonut, kuinka moni onnistui hyödyntämään tahattoman alennuksen. ANA kertoi selvittävänsä vian syytä ja vahingon suuruutta.

Uutislähteiden mukaan suurin osa halvemmalla ostetuista lipuista käytettiin Indonesian pääkaupungista Jakartasta Japaniin ja sieltä New Yorkiin ja takaisin eri Kaakkois-Aasian kohteisiin, kuten Singaporeen ja Balille.

Huonoja uutisia "superalennusta" hyödyntäneille

Bloombergin tietojen mukaan All Nippon Airwaysin tiedottaja olisi ensin kertonut, että virheen aikana tehdyt varaukset pysyisivät voimassa. Myöhemmin lentoyhtiö veti sanansa takaisin ja totesi, että virallinen päätös asiaan suhteen tehtäisiin huhtikuun loppuun mennessä.

25. huhtikuuta uutisoitiin, että All Nippon Airways peruu valuuttamuunnosvirheestä johtuneet ostot. Yhtiöstä kerrotaan Bloombergille, että varaukset perutaan ja asiakkaat saavat rahansa takaisin.

– Informoimme jokaista asiakasta henkilökohtaisesti. Pyydämme vilpittömästi anteeksi tätä häiriötä.

Aiemmin oli kerrottu, että alennushintaisen varauksensa saisivat pitää ainakin ne, joiden lentomatka oli ennen toukokuuta. Medioiden tiedossa ei ole, onko näin edelleen. 

Hintatarjousjärjestelmän varauksillle tarjoava teknologiayhtiö vahvisti hinnoitteluvirheen Bloombergille ja kertoi, että ongelma on korjattu.

Katso myös video: Lentäjän erikoinen kuulutus herätti huomiota – aiheena härskit kuvat!

Lentäjä kuulutti matkustajille, että nakukuvien levittäminen AirDropilla pitää lopettaa 1:28
Southwest Airlinesin lennolla kuultiin kummia viime syksynä. 

Lue myös:

    Uusimmat