Ottaako sinuakin päähän? Monia lentomatkustajia ärsyttävä tapa puhuttaa jälleen: "Vihaan sitä, että..."

Lentäjä kuulutti matkustajille, että nakukuvien levittäminen AirDropilla pitää lopettaa 1:28
KATSO MYÖS: Ärsyttävää tämäkin – Southwest Airlinesin lennolla koettiin kummia, kun lentäjä joutui kuuluttamaan matkustajille muistutuksen siitä, että nakukuvien levittäminen AirDropin välityksellä tulee lopettaa.

Viraaliksi levinnyt TikTok-video on herättänyt jälleen kipinän kiistellä tutusta lentomatkustamiseen liittyvästä toimintatavasta. 

Lentomatkustamisessa matkaajia voivat ärsyttää niin keskipenkin paikat, jalkatilan puute kuin tahdittomat muut matkustajat. Yksi suurista kestoärsytyksen aiheista on kuitenkin penkkien kallistaminen.

Suosittua The Pointer Brothers -TikTok-tiliä pitävät veljekset Henry ja Mike Budrewicz julkaisivat muutamien sekuntien pituisen videon sometilillään ja pistivät jälleen kierroksia tuttuun kallistuskiistaan, kertoo muun muassa Fox News.

Julkaistulla videolla kerrotaan, että kyseessä oli viiden tunnin lento kotiin ja kysytään "onko tässä kallistunein penkki ilmailun historiassa?". Videolla toinen veljeksistä istuu koneessa erittäin kallistuneen penkin takana. Videota on katsottu yli neljä miljoonaa kertaa, ja se on herättänyt keskustelua yli 3000 kommentin voimin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kunnioituksesta takanani olevaa henkilöä kohtaan, en koskaan kallista, totesi eräs ansaiten kommentilleen tuhansia tykkäyksiä.

– Vakuuttelen itselleni, että jokainen ihminen, joka kallistaa penkkiä, on ensimmäisellä lennollaan, eikä ymmärrä, kuinka kamalaa se on takana olevalle ihmiselle, totesi toinen.

– Olen pitkä ihminen, joten kun joku kallistaa, se saa minut haluamaan toistuvasti potkimaan hänen penkkiään. Vihaan sitä, että se on vaihtoehto, kun jalkatilaa on muutenkin rajoitetusti, kirjoitti yksi.

"Kaikkien pitäisi kallistaa"

Kallistamisen puolestapuhujiakin löytyi.

– Yksinkertainen ratkaisu: kallista penkkiäsi, kommentoi yksi videota.

– Kaikkien pitäisi kallistaa sen sijaan, että kaikki kärsisivät, ehdotti toinen.

– Ne ihmiset, jotka eivät kallista, ovat samoja ihmisiä, jotka seisovat käytävällä välittömästi koneen laskeuduttua, arveli eräs. 

– Aina olen kallistanut ja tulen kallistamaan, ette voi tehdä sille mitään, uhosi yksi.

Olemme aiemmin kirjoittaneet matkailutoimittaja Abbey Gingrasin kirjoituksesta, jossa nainen tylyttää penkkiään kallistavia – paitsi, jos kyseessä on tuntien lento. Erästä kiivasta kallistuskiistaa kommentoinut Delta Air Lines -lentoyhtiön toimitusjohtaja Ed Bastian  puolestaan on todennut, että vaikka matkustajilla toki on oikeus kallistaa tuoliaan, heidän tulisi kysyä takanaan istuvalta henkilöltä, sopiiko se – etenkin, jos takana istuva matkustaja on pitkä.

Katso myös: Voisiko lentäminen näyttää tulevaisuudessa tältä?

Lue myös:

    Uusimmat