Japani kannustaa kansalaisiaan juomaan lisää viinaa – tässä syy

Tiesitkö tätä viinitonkasta? Mikael näyttää kaksi hanapakkauskikkaa 2:10
Tiesitkö tätä viinitonkasta? Mikael näyttää videolla kaksi hanapakkauskikkaa.

Japanissa nuorten aikuisten halutaan juovan enemmän alkoholia kansantalouden nimissä, uutisoivat muiden muassa brittimediat BBC sekä The Guardian.

Alkoholin käytön vähentäminen tai siitä kokonaan luopuminen on kasvava trendi. Terveydelle haitallisen myrkyn välttelyn voisi ajatella olevan kansakunnille vain hyväksi, mutta Japanissa uudenlaiset juomatottumukset ovat aiheuttaneet loven valtion kukkaroon.

Japanin hallitus yrittää nyt puuttua nuorten aikuisten raittiisiin elintapoihin kannustamalla heitä juomaan enemmän alkoholia. Kansallisen veroviraston pyörittämä, riisiviinin mukaan nimetty Eläköön sake! -kampanja pyytää 20–39-vuotiailta ehdotuksia, joilla elvyttää alkoholijuomien suosiota.

Nuorilta aikuisilta toivotaan ideoita esimerkiksi siihen, miten lisätä kotona kulutetun alkoholin määrää. Japanissa nähdään, että etätyö ja muut pandemiasta johtuvat muutokset elintavoissa selittävät alkoholin kulutuksen vähenemistä.

Vuosina 2020 maassa kerättiin alkoholiveroa yli 110 miljardia Japanin jeniä vähemmän kuin vuonna 2019, kertoo The Japan Times. Euroiksi muutettu yli 800 miljoonan pudotus on suurin 31 vuoteen.

Kansantaloutta piristäviä alkoholiaiheisia ideoita saa lähettää syyskuun loppuun. Ideoiden pohjalta tehdyt suunnitelmat on tarkoitus esitellä marraskuussa.

Japanin terveysviranomaiset ovat esittäneet toiveen, että kampanjassa ihmisiä muistutettaisiin nauttimaan alkoholia vain "sopivissa määrin".

Alla olevalla videolla Katri Ylinen kertoo, miksi päätti luopua alkoholista kesken nuoruusvuosien: "Juttu, missä tein virheen."

Miltä maistuu alkoholivapaa elämä? Katri perusti yhteisön, jossa ei darraa tunneta 8:41
KATSO VIDEO: Katri Ylinen, 32, jätti alkoholin kolme vuotta sitten – videolla hän kertoo, miksi päätyi ratkaisuun.


Lue myös:

    Uusimmat