Sober curious -ilmiö nostaa päätään – kaksi vuotta sitten alkoholin jättänyt Wilma kertoo, mistä on kyse: "Keskeistä on se, että saat vähän valinnanvaraa"

Vappu ilman alkoholia – sober curious -ilmiö nostaa päätään 6:10
Videolla Wilma kertoo myös, millaisia kommentteja hän on saanut kuulla lopetettuaan alkoholin käytön kokonaan.

Yhä useampi miettii tarkemmin suhdettaan alkoholiin ja pohtii, pitääkö esimerkiksi tietyissä juhlatilanteissa välttämättä juoda.

Sober curious -ilmiö kiinnostaa yhä useampaa. Kaksi vuotta sitten alkoholin jättänyt Wilma Tuominen kertoi Uutisaamussa, mistä tässä ajattelussa on kyse. Wilma on puhunut sober curious -ilmiöstä omissa sosiaalisen median kanavissaan. 

Utelias suhtautuminen omiin juomistottumuksiin

Käytännössä kyse on siitä, että suhtaudutaan raittiutueen ja alkohoittomaan elämäntapaan uteliaasta näkökulmasta. Tilanteissa, joissa on totuttu nauttimaan alkoholia, mietitään, tarvitseeko sitä juoda. Samalla kyseenalaistetaan omia juomatottumuksia.

– Halutaan ehkä tehdä sellaisia tietoisempia päätöksiä oman juomisen suhteen, Wilma sanoo.

Sober curious ei tarkoita samaa kuin absolutismi. 

– Tässä ilmiössä ehkä keskeistä on se, että saat vähän valinnanvaraa itse päättää, millaisen suhteen haluat alkoholiin. 

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja MTV Uutiset Livessä

Haastattelussa Wilma kertoo myös, miten hän päätyi jättämään alkoholin kokonaan. Lisäksi hän kertoo, millaisia kommentteja on saanut kuulla näin tehtyään.

Lue myös:

    Uusimmat