Janne "Nacci" Tranbergin vangitsemisistunnossa erikoinen puljaus – asianajaja: "Jostain syystä oikeus halusi järjestää tämän niin, että hän ei muka olisi ollut paikalla"

3:11
Janne "Nacci" Tranbergin asianajaja Jaakko Tuutti kertoo MTV Uutisten haastattelussa suljetuin ovin käydystä vangitsemisoikeudenkäynnistä Pasilan poliisivankilassa.

Liivijengi Cannonballin entinen johtaja Janne "Nacci" Tranberg vangittiin sunnuntaina todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta sekä törkeästä dopingrikoksesta epäiltynä. Helsingin käräjäoikeuden vangitsemisistunto pidettiin suljetuin ovin Pasilan poliisivankilassa.

Tranbergin avustaja, asianajaja Jaakko Tuutti kertoi MTV Uutisten haastattelussa, että hänen päämiehensä oli paikalla istunnossa. Tranberg ei kuitenkaan ollut salissa alkuvaiheessa kun toimittajat vielä saivat olla paikalla.

– Jostain syystä oikeus halusi järjestää tämän niin, että hän ei muka olisi ollut paikalla. Olimme siellä on yhdessä. Hän on suhtautunut istuntoon mielenkiinnolla, Tuutti sanoo.

Tuutti sanoo, että mikäli syyte nostetaan, sitä voitaisiin käsitellä oikeudessa aikaisintaan ensi helmikuussa. Tranberg on vastustanut vangitsemistaan.

Tranberg luovutettiin Espanjasta Suomeen tällä viikolla. Hän jäi kiinni Espanjan Aurinkorannikolla lokakuun alussa. Hän oli ollut paossa Espanjassa lähes kaksi vuotta. 

Tranbergin espanjalainen asianajaja Pablo Cabo kertoi MTV Uutisille aiemmin, että luovutuksen yhteydessä on tehty virheitä.

– Tässä prosessissa on tehty joitain virheitä, ja haluamme varmistaa, että hän saa takuut oikeudenmukaisesta oikeudenkäynnistä Suomessa, Cabo viestittää.

Kielteinen luovutuspäätös viime hetkellä?

Iltalehden mukaan keskusrikospoliisin valtuudet luovutusasiassa saattavat olla epäselvät. Tranbergin oikeudenkäyntiavustaja, lakimies Heidi Arles kertoo lehdelle, että espanjalainen tuomioistuin ehti antaa tuoreen luovutuskieltopäätöksen Tranbergin asiassa 27. marraskuuta.

KRP oli Arlesin mukaan myös tietoinen kielteisestä päätöksestä, mutta päätti lennättää Tranbergin Suomeen tästä huolimatta.

Jaakko Tuutti sanoo MTV:lle, että asia on tulkinnavarainen.

– En ole saanut noita asiakirjoja suomeksi käännettynä. Luovutuspäätöksiä on useita ja niihin tutustuminen on minulla vielä kesken.

Tranbergilla on suorittamatta lainvoimainen vajaan kahden vuoden vankeustuomio, ja häntä odotetaan myös vireillä olevaan laajan arvonlisäveropetosjutun oikeudenkäyntiin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja