Uutta tietoa: Riina Mäkinen oli yli kuukauden tutkintavankina vain puoli vuotta ennen katoamistaan

Jäljettömiin kadonnut Riina Mäkinen oli tutkintavankina vain muutama kuukausi ennen katoamistaan 2:10

19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisan Vanhakylässä jäljettömiin toukokuussa 2017. Riina oli vain muutama kuukausi ennen katoamistaan tutkintavankeudessa runsaan kuukauden ajan.

Riina joutui tutkintavankeuteen 25. elokuuta 2016. Hän oli naisvankilassa eristyksissä 39 päivää ja hän vapautui vankilasta 30. syyskuuta 2016. Riinaa epäiltiin tuolloin tapon yrityksestä, johon hän ei tosiasiassa ollut syyllinen. Kyse oli väkivaltaisesta välikohtauksesta elokuussa 2016, josta myöhemmin tuomittiin Riinan kaveri. 

Riina tuomittiin jutussa toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta, koska hänellä oli hallussaan puukko, jolla hänen 17-vuotias kaverinsa löi 50-vuotiasta miestä vatsaan. 

Viisikymppinen mies oli yrittänyt saada rahaa ja tupakkaa vastaan seksiä 17-vuotiaalta tytöltä. Mies oli myös pahoinpidellyt 17-vuotiasta tyttöä ja Riinaa tässä yhteydessä. Mies tuomittiin yrityksestä ostaa seksuaalipalveluja nuorelta ja kahdesta pahoinpitelystä.

Riina otti aluksi syyt puukotuksesta omille niskoilleen, koska hän suojeli nuorempaa kaveriaan. Tämän takia Riina myös joutui tutkintavangiksi. 

Riinaa pidettiin naisvankilassa eristyksissä, mikä oli hänen psyykelleen erittäin raskasta. Tuomiossa todetaan, että Riinalla oli paniikkihäiriö ja hänellä aiemmin ollut masennus puhkesi vankeudessa uudestaan.

Tuomio juuri ennen katoamista

Poliisitutkinnassa selvitettiin, että väkivaltateossa käytetty puukko kuului Riinalle, mutta sitä käytti hänen kaverinsa. Tekoaikaan 17-vuotias tyttö tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta yhden vuoden ja 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hän oli vapautensa menettäneenä vain kolme päivää elokuussa 2016 heti tutkinnan alettua.

Tuomio jutussa annettiin huhtikuun alussa 2017.

Riina tuomittiin 15 päiväsakkoon, koska hän oli pitänyt hallussaan teräasetta. Riinan ei kuitenkaan tarvinnut maksaa sakkoa, koska hän oli vapautensa menettäneenä 39 päivän ajan ja oikeus katsoi, että rangaistus oli sillä suoritettu.

Vain runsas kuukausi tuomion jälkeen Riina katosi. Viimeisen kerran Mäkinen tallentui valvontakameran kuviin Loviisan Vanhankylän Tokmannilla aamulla 10. toukokuuta.

Toukokuussa 2017 Riina Mäkinen oli vastavalmistunut nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja vailla vakituista työpaikkaa. Hän oli viettänyt joitain viikkoja aikaa itseään reilusti vanhemman, vuonna 1984 syntyneen miehen kanssa. Riina oli kadotessaankin liikkeellä tuolloin 32-vuotiaan miehen kanssa. 

Poliisi ei kuitenkaan epäile miestä mistään, vaan tämän kertomusta on pidetty luotettavana. Mies oli viimeinen henkilö, joka näki Riinan.

Poliisi ei muutenkaan ole missään vaiheessa epäillyt Riinan katoamisessa rikosta, vaikka rikoksen mahdollisuutta ei ole täysin voitu poissulkea.

Etsintöjä joella Porvoossa

Riinaa on etsitty viime vuosien aikana useita kertoja Loviisan maastosta. Etsintöjä ovat tehneet niin poliisi kuin vapaaehtoisetkin.

MTV Uutisten tietojen mukaan Riinaa etsittiin kesällä Loviisassa, koska poliisi sai vihjeen hautapainaumasta. Paikalla käytettiin ruumiskoirat ja etsintöjä tehtiin, mutta mitään merkkejä Riinasta ei löytynyt.

Seuraavaksi Riinaa etsitään Porvoon Mustijoella. MTV Uutisten tietojen mukaan etsintöjä tehdään joella lähiviikkoina muutamiin kohteisiin, jotka on havaittu kaikuluotaimella. Rajavartiolaitoksen sukeltajat suorittavat etsinnät poliisin pyynnöstä.

Jäljettömiin kadonnut Riina Mäkinen oli tutkintavankina vain muutama kuukausi ennen katoamistaan 2:10
Riinaa etsitään pian Porvoon Mustijoella – katso video etsintäpaikalta ja uudet tiedot siitä, miksi Riina oli joutunut vankilaan vain puolisen vuotta ennen katoamistaan

Lue myös:

    Uusimmat