Mainos

Jäikö taas treeni väliin? Näin pian se vaikuttaa kuntoosi

Kiire, väsyttää eikä oikein huvita. Treenin väliin jättäminen on yllättävän helppoa, mutta sillä on myös seurauksensa.

Monet ihmiset liikkuvat kausissa, mikä ei ole elimistön kannalta paras mahdollinen vaihtoehto. Kovan treeniviikon jälkeen yksi vapaapäivä voi muuttua toiseksi ja kolmanneksi, ja pian huomaat maanneesi sohvalla useamman viikon. 

Rutgersin yliopiston tutkija Shawn Arentin mukaan jo viikon mittainen lepo voi vaikuttaa kuntoomme huomattavasti. Kuukauden mittainen lepo voi puolestaan pyyhkiä kokonaan pois kaikki aiemmin hankkimamme tulokset. 

Liikunnan pariin vaikea palata 

Mies kertoo, että vaikka monien ammattilaisten treeniaikataulut sisältävätkin lepoviikkoja, kyse on hyvästä suunnittelusta.

Keho tarvitsee aikaa toipuakseen, varsinkin jos se on joutunut tekemään äärimmäisiä suorituksia useamman viikon ajan. Lepo parantaa suorituskykyä ja kehon toimintaa, mutta lepoon liittyy myös psykolginen ongelma. Jokainen päivä, jonka vietät sohvan pohjalla, tekee liikunnan pariin palaamisesta entistä vaikeampaa. 

Elimistömme on suunniteltu erittäin tehokkaaksi ja säästämään energiaa aina kun mahdollista. Tästä syystä liikuntaa tulisikin jatkaa säännöllisesti, eikä tuudittautua siihen ajatukseen, että saavutettu kuntotaso säilyisi ilman ponnisteluja. Tämä on tutkijan mukaan yksi syy siihen, miksi niin monet uudenvuodenlupaukset epäonnistuvat. Liikuntaa ei jakseta jatkaa tarpeeksi pitkään, vaan se lopetetaan heti tietyn kuntotason saavuttamisen jälkeen.  

Arent suositteleekin on-off-ajattelun sijaan pitämään silloin tällöin kevyempiä viikkoja, mutta ei lopettamaan liikuntaa tiukan kuntokuurin jälkeen kuin seinään. Liikunta on hänen mukaansa elämäntapa, ei olotila. 

Liiku joka päivä edes vähän. Kokeile vaikka tätä tehokasta työpistejumppaa. 


Lähde: AskMen 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.