Kahden kauppa! Tallipomo nimesi Valtteri Bottaksen ainoan haastajan Mercedes-sopimustaistossa

Valtteri Bottas tai Esteban Ocon on Lewis Hamiltonin tallitoveri F1-kaudella 2020, Mercedeksen moottoriurheilujohtaja Toto Wolff vahvistaa ESPN:lle

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas ajaa nyt kolmatta kauttaan Mercedeksellä, ja suomalaisella on optio myös ensi vuodesta. Vahvoista otteistaan huolimatta hän ei ole vielä saanut jatkovahvistusta mestaritallilta. 

Mercedes-spekulaatioissa on pyörinyt nimiä Max Verstappenista ja George Russellista lähtien, mutta ilman tallipaikkaa tälle kaudelle jäänyt Mersu-suojatti Esteban Ocon on nostettu mahdolliseksi Bottaksen ykköskorvaajaksi. 

Wolff vahvisti lauantaina Unkarin GP:n yhteydessä, että muut ehdokkaat voidaan nyt unohtaa: valinta tehdään Bottaksen ja Oconin välillä. 

– Olemme keskustelleet aiheesta pitkään tiimin sisällä, ja olen puntaroinut sitä, mikä on parasta tallille ja mikä on parasta kuskeille, Wolff kommentoi. 

– Jos meille olisi tarjolla vain toinen heistä, päätös olisi selvä. Molemmat tavallaan ansaitsevat paikan. Esteban on ollut kovissa paikoissa, ja hänellä on motivaatiota, energiaa ja lahjakkuutta ajaa Mercedeksellä. Valtterilla on puolestaan kokemusta, ja hän on osoittanut, kuinka kovaa hän pystyy ajamaan. Hän tukee erittäin hyvin tallin kehitystä Lewisin kanssa, joten hänen kohdallaan on paljon plussia, ja joitain miinuksia.  

Päätös on edessä kesätauolla. Wolff alleviivaa, ettei hän asetu esteeksi valitsematta jääneen kuskin uran tielle. Tämä tarkoittaa sitä, että Mercedes päästää Oconin irti yhteistyösopimuksesta, jos talli päätyy valitsemaan Bottaksen. 

– Jos nuorelle kuskille ei pysty antamaan mahdollisuutta, pitää olla valmis kompromisseihin. En voisi sabotoida Estebanin uraa estelemällä häntä ajamasta F1-sarjassa, Wolff päättää.  

Ocon, 22, on ajanut F1-sarjassa 50 kilpailua. Hän toimii tällä hetkellä Mercedeksen testi- ja varakuljettajana. Bottaksella, 29, on vyöllään 129 F1-starttia. 

Lue myös:

    Uusimmat