F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Menettikö Valtteri Bottas ratkaisevan tiedon? Mercedeksen radioviesti olisi saattanut estää dramaattisen ulosajon

0:39
Valtteri Bottaksen ulosajo vei suomalaiselta ison pistepotin Saksassa.

Valtteri Bottas on itse halunnut minimoida radioviestinnän F1-kisojen ratkaisevassa vaiheessa, mutta Saksan osakilpailussa hän todellakin olisi kaivannut tietoa siitä, mitä tallikaveri Lewis Hamiltonille tapahtui radalla.

Bottas menetti MM-taistelussa Hamiltonia vastaan jättimäisen pistepotin ajettuaan seinään radan ensimmäisessä mutkassa kisan loppukierroksilla.

Sateen kastelemalla Hockenheimin radalla tapahtui lukuisia ulosajoja juuri samassa kohtaa rataa. Toisaalla olosuhteet saattoivat olla hetkellisesti paljon paremmat, joten kuskien luotto renkaiden pitoon vaihteli.

Juuri ennen Bottaksen dramaattista ulosajoa tallikaveri Lewis Hamiltonin oli ajautunut toista kertaa kisassa radan ulkopuolelle samassa kohdassa.

– En saanut tietoa siitä. Kisassa tapahtui tietysti paljon kaikkea ja tiimin piti varmasti suodattaa siinä tilanteessa, mitä viestivät minulle, ja millaista tietoa heidän mielestään minun pitäisi saada, Bottas kommentoi RaceFans-sivuston mukaan.

0:37
Lewis Hamiltonin toinen ulosajo Hockenheimissa.

Bottas on usein itse sanonut radioon ratkaisuvaiheessa kisaa, että puhuminen on jätettävä minimiin. Tämä linjaus saattoi maksaa hänelle arvokkaita pisteitä Hamiltonin jäätyä kisassa kauas kärjestä.

– Ehkä jälkikäteen katsottuna se olisi ollut kiva (tietää). Näin yläkulmasta (videolta) pyörähdyksen ja ulosajon, ja pystyin vasta sitten näkemään kunnollisen kuivan ajolinjan ja ulkopuolella märän linjan, mitä ei autosta itse asiassa erottanut, Bottas harmittelee.

– On henkisesti vaativampaa ajaa noissa olosuhteissa eikä virheen tekemiseen tarvita paljoa. Tietysti halutaan minimoida kuljettajan työtaakkaa kaikelta ulkopuoliselta häiriöltä ja tiedolta, hän jatkaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja