Jäätelö ja mansikkatorttu

Vaivaton ja helppo leivonnainen: osta vain pakastetaikina, mansikat ja jätski.Mansikkatorttu syntyy kätevästi valmiista Kauramurotaikinasta.

Pohjan voi paistaa hieman aiemmin, jäätelö ja mansikat lisätään juuri ennen tarjoilua. Voit tehdä saman tortun muilla marjoilla, esimerkiksi mustikoilla tai vadelmilla. Tee piirakkavuokaan, jonka halkaisija n. 28 cm, esim. sydämen muotoinen.

Reseptistä noin 10:lle

1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Täyte kypsälle tortulle:

n.1 dl mansikkamehua

2-3 dl mansikkasurvosta tai -hilloa

n.1 l jäätelöä

Koristeeksi:

n.½ l mansikoita

Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa.

Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle mansikkasurvos tai hillo. Ota jäätelöstä palloja tai paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle. Mikäli et tarjoile torttua heti, säilytä se pakastimessa tarjoiluun asti. Koristele mansikoilla ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat