Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Ylellä: "Jokerien tilanne on vaikea"

1:27
Suomi kannattaa uusia vaaleja Valko-Venäjälle.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela pitää jääkiekkojoukkue Jokereiden tilannetta vaikeana. Jokereiden on tarkoitus aloittaa KHL-kautensa torstaina vierasottelulla Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä, missä presidentti Aleksandr Lukashenkon vastainen liikehdintä jatkuu.

– Jääkiekkoliitolla ei ole valtaa puuttua Jokerien päätöksiin. Jokerien tilanne on vaikea, koska tarjolla ei ole tällä hetkellä kuin ainoastaan huonoja vaihtoehtoja. Tilanne Valko-Venäjällä on vakava ja huolestuttava eikä maan koronavirustilanteestakaan taida olla täyttä varmuutta, Nummela sanoi Yle Radio 1:n Ykkösaamussa.

Nummelalta kysyttiin, mitä Jääkiekkoliitto suosittelisi Jokereille.

– Kehottaisimme Jokereita harkitsemaan vakavasti näitä eri vaihtoehtoja. Heillä on itsellään vastuu tehdä päätökset, ja he sitten tietysti myös elävät tekemiensä päätösten seuraamusten kanssa, Nummela sanoi.

Tänä aamuna Jokereilla ei ollut uutta kerrottavaa kauden avaussuunnitelmistaan. Joukkueen on tarkoitus lentää Minskiin pelipäivä torstaina ja matkustaa heti pelin jälkeen Riikaan, missä Jokerit kohtaa kauden toisessa ottelussaan Dinamo Riikan lauantaina.

Jokerien kannattajayhdistys Eteläpääty ilmoitti viime viikolla vastustavansa Jokerien pelaamista Minskissä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja