Panssariajoneuvoja ja kansannousu Valko-Venäjällä – vahvistus: Helsingin Jokerit lähdössä Minskiin pelaamaan

1:27
Suomi kannattaa uusia vaaleja Valko-Venäjälle.

Helsingin Jokerit on lähdössä Valko-Venäjän pääkaupunkiin Minskiin pelaamaan jääkiekon KHL-kauden ensimmäisen ottelunsa torstaina. Asian vahvistaa MTV Urheilulle Jokerien viestintäpäällikkö Iiro Keurulainen.

Keurulaisen mukaan Jokerien tämän hetken suunnitelmana on lentää torstaina Valko-Venäjälle suoraan peliin ja lentää heti pelin jälkeen seuraavalle ottelupaikkakunnalle, joka on Latvian Riika. Jokerien kauden toinen ottelu on lauantaina Dinamo Riikaa vastaan. 

Jokerit on siis lähdössä Valko-Venäjälle, vaikka maan tilanne on levoton ja esimerkiksi Jokerien virallinen kannattajayhdistys Eteläpääty ry ilmoitti aiemmin vastustavansa Jokerien pelaamista Minskissä

Jokerien johto hiljaa

Mielenosoitukset Valko-Venäjällä alkoivat 9. elokuuta, kun Aleksandr Lukashenko valittiin kuudetta kertaa Valko-Venäjän presidentiksi vilpillisiksi katsotuissa vaaleissa. Poliisi on kiduttanut ja pahoinpidellyt mielenosoituksiin osallistuneita ja kansannousuun ryhtyneitä ihmisiä. Minskissä on tuoreeltaan nähty myös asevoimien panssariajoneuvoja matkalla kohti keskustaa.

Lukashenkoa on vaadittu tilille pidätettyjen mielenosoittajien systemaattisista pahoinpitelyistä ja kidutuksesta sekä kahden mielenosoittajan kuolemasta. Dinamo Minskin faniryhmä Dinamo Minsk Fan Club vaatii seuraansa tuomitsemaan väkivaltaisuudet, ja se on ilmoittanut boikotoivansa joukkueen otteluita. 

Jokerien kannalta merkittävä huomioitava seikka on sekin, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ohjeistaa Valko-Venäjällä käyneitä jäämään koronavirustilanteen vuoksi 14 päivän karanteeniin Suomeen palaamisen jälkeen. Jokerien kauden kolmas ottelu on ohjelmassa ensi viikon keskiviikkona Helsingissä Neftehimik Nizhnekamskia vastaan.

MTV Urheilu ei ole useista yrityksistä huolimatta tavoittanut Jokerien GM:ää ja pääomistajaa Jari Kurria tai toimitusjohtajaa Eveliina Mikkolaa kommentoimaan tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja