Itseohjautuvien pikkuautojen kisoissa yhdistyvät älykkyys ja luovuus

Kahdeksan yliopistojoukkuetta ottaa toisistaan kilpaa radalla, jolla kulkee itseohjautuvia Audin Q5-pikkuautoja.

Kilpailuun osallistuvien saksalaisyliopistojen opiskelijajoukkueiden tehtävänä on luoda algoritmeja, jotka valmistelevat autoja kisaa varten.

Joukkueet saivat Audilta perusohjelmiston, jota ne lähtevät kehittelemään eteenpäin. Ohjelmistoa pitää kehittää niin, että se ohjaa autoja reagoimaan ja toimimaan tilanteen vaatimalla tavalla.

Tavoitteena on, että pikkusähköauto suoriutuu radasta täysin itsenäisesti niin nopeasti kuin mahdollista välttäen virheitä.

Rata on suunniteltu vastaamaan oikeaa liikennettä. Autojen täytyy automaattisesti väistää esteitä, lähestyä liikennöityjä risteyksiä, noudattaa liikennemerkkejä ja ajaa toisen kulkuneuvon perässä turvaväliä pitäen.

Erikoishaasteena on vasemmalle kääntyminen, kun edestä tulee liikennettä, auton parkkeeraus ja hätäjarrusysteemin kehittäminen. Pisteitä vähentää sattuneet onnettomuudet, hidas aika ja epätarkkuus tilanteissa.

Pakollista osuutta seuraa freestyle-numero, jossa joukkueet voivat esitellä jonkin auton lisäominaisuuden. Tässä ohjelmanumerossa kyse on ennen kaikkea luovuudesta.

Kilpa-ajot järjestetään maaliskuun lopussa toista kertaa. Opiskelijoiden on otettava auton kehittelyssä huomioon viime vuoden kisan löydökset ja toiminnot. Voittajajoukkue saa 10 000 euron palkintorahan.

Lähde: Audi

Lue myös:

    Uusimmat