Isyysbloggaaja kertoo, mitä äidit kysyvät häneltä jatkuvasti: "Surullinen totuus on..."

Isyydestä blogia kirjoittava Clint saa usein viestejä naisilta, joiden aviomiehet eivät auta kotona. Nyt mies haluaakin muistuttaa isiä siitä, ettei ole vaimon tehtävä saada heitä tekemään enemmän kotihommia.

Clint Edwards on ollut jo vuosia isyysbloggaaja. Hän kuitenkin saa omien sanojensa mukaan paljon viestejä nimenomaan naisilta.

– Joskus [saan viestejä] isiltä, mutta melkein aina äideiltä. Ja ehdottomasti äitien eniten kysymä kysymys on "miten saan aviomieheni tekemään enemmän?", Clint kuvailee Scary Mommy -äitiyssivulla.

– Saan tätä kysymystä päivästä ja kuukaudesta toiseen. Toki se on aina kirjoitettu vähän eri tavalla. Joskus äidit kysyvät tapoja, joilla saisivat isän tekemään enemmän asioita lasten kanssa, tai enemmän kotitöitä, tai lopettamaan tuomitsevuuden, kun asunnon kunto ei yllä johonkin tyhjänpäiväisiin standardeihin.

"Totuus on, että pitäisi olla aviomiesten ja isien vastuulla kysyä..."

Clint kuitenkin huomauttaa, ettei koskaan ole saanut viestiä isältä, joka kysyisi vinkkejä itselleen. Isät eivät ole kysyneet Clintiltä, miten voisivat tehdä enemmän tai jakaa vanhemmuuden taakkaa enemmän.

– Totuus on, että pitäisi olla aviomiesten ja isien vastuulla kysyä, miten he voisivat olla parempi aviomiehiä ja isiä, Clint lataa.

– Tarkoitan rehellisesti sitä, että miksi vaimosi pitäisi tehdä töitä sen eteen, että sinä tekisit enemmän? Miehet, tehkää läksynne. Katsokaa ympärillenne.

Clint. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Keksi aviomiehille oman testin

Clintin mukaan perheen ja työn tasapainotteleminen voi olla hankalaa. Hän kuitenkin kertoo ihmettelevänsä, miksi vastuu työn ja kodin tasapainottamisesta tuntuu olevan äitien harteilla. Hän toivoisikin miesten kysyvän itseltään, voisivatko he tehdä kotona enemmän.

– Surullinen totuus on, että vaimosi saattaa kysyä sitä asiaa puolestasi. Hän ottaa yhteyttä johonkin isäbloggaajaan netissä saadakseen vinkkejä, joilla aviomiehen saa enemmän mukaan, Clint huomauttaa.

– Jos se, mitä olen sanonut, on mennyt ihosi alle, hyvä. Jos haluat todistaa, että olen väärässä, se on mahtavaa. Tässä teille testi. Kysy vaimoltasi, onko hän koskaan etsinyt ulkopuolelta apua saadakseen sinut tekemään enemmän.

"Vaimosi tarvitsee sitä, että teet enemmän"

Clintin mukaan vaimon kieltävä vastaus kysymykseen olisi hieno asia, mutta jos vastaus on myöntävä, miehen kannattaisi miettiä, mitä se merkitsee.

– Sinun täytyy ymmärtää, että vaimosi saattaa kamppailla, ja hän tarvitsee sinun apuasi, Clint sanoo.

Hän toteaa, että mies voi itsereflektion lisäksi etsiä neuvoja osallistumiseen ulkopuolelta.

– Koska vaimosi tarvitsee sitä, että teet enemmän. Eikä ole hänen työnsä löytää tapaa täyttää tuo tarve.

Lue myös:

    Uusimmat