Amerikkalaishoitaja paljasti videolla, että matkustelee edelleen eikä käytä maskia – menetti työnsä: "Osoitti ylimielistä piittaamattomuutta"

Texasilaisperhe järjesti illanistujaiset – 15 henkilöä sairastui koronaan: ”Älkää tehkö kuten me” 4:25
Katso myös: Texasilaisperhe järjesti illanistujaiset – 15 henkilöä sairastui koronaan: ”Älkää tehkö kuten me”

Oregonilainen sairaanhoitaja vitsaili videollaan siitä, ettei käytä maskia ja matkustelee edelleen. Video johti lopulta työsuhteen päättymiseen.

Oregonilaisen sairaanhoitajan ura päättyi sen jälkeen, kun hänen sosiaalisen median julkaisustaan nousi kohu. Ashley Grames julkaisi TikTok-videon, jonka ääninauhalla kuuluu esimerkiksi kirkumista, kertoo Buzzfeed News.

Kertoi videolla, ettei käytä maskia

Ashley esitti itse kirkuvansa videollaan, jonka päällä oli teksti "kun työkaverini saavat tietää, että matkustan edelleen, en käytä maskia ulkona ja annan lasteni tavata kavereitaan leikkitreffeillä", kuvailee CNN.

Käyttäjä ihmetteli, miten sairaanhoitaja voi julkaista tällaisen videon. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Video poistettiin, mutta kohu oli valmis

Video alkoi levitä sosiaalisessa mediassa, ja sairaalaan tehtiin siitä ilmoitus. Moni myös paheksui videota TikTokissa.

Alkuperäinen video on poistettu, mutta kopio siitä kiertää edelleen.

Ei enää töissä sairaalassa

Onkologiaosaston hoitajana Salem Health -sairaalassa toiminut Ashley joutui ensin tutkinnan alle, mutta nyt hänen työsuhteensa on päättynyt. Buzzfeed News kertoo saaneensa asialle vahvistuksen sairaalalta. Sairaala ei suostunut vahvistamaan, onko kyse potkuista vai irtisanoutumisesta.

Sairaala on korostanut, ettei TikTokissa julkaistu video edusta sairaalan tai siellä työskentelevien, muiden ammattilaisten asennetta ja mielipidettä.

– Video osoitti ylimielistä piittaamattomuutta pandemian vakavuutta kohtaan, sekä hänen [julkaisijan] välinpitämättömyyttään fyysisen etäisyyden säilyttämistä ja työajan ulkopuolella tapahtuvaa maskin käyttöä kohtaan, sairaala kirjoitti Facebookissa.

Ei saa toimia hoitajana

Buzzfeed Newsin saamien tietojen mukaan Ashley ei myöskään toistaiseksi saa harjoittaa sairaanhoitajan tai muunlaisen hoiva-alan ammattilaisen ammattia. Ashley allekirjoitti määräyksen asiasta vapaaehtoisesti, eikä sitä näin ollen luokitella kurinpalautustoimenpiteeksi.

Määräys on voimassa toistaiseksi, kunnes sairaanhoitajien ammattia ja lupia säätelevä elin äänestää sen kumoamisesta ja joko rankaisee Ashleyta tai uusii hänen lupansa toimia sairaanhoitajana.

Ashley ei ole kommentoinut tapausta medioille.

Lue myös:

    Uusimmat