Teksasilaislääkäri lohdutti vaimoaan kaipaavaa vanhusta – sydäntä särkevästä kuvasta hitti: "Otin hänet syliini ja pitelin häntä"

Koskettava kuva: Teksasilaislääkäri halasi vanhaa koronapotilastaan 5:47
Koskettava kuva: Teksasilaislääkäri halasi vanhaa koronapotilastaan

Lääkäri Joseph Varon lohdutti iäkästä potilastaan, joka olisi halunnut vain olla vaimonsa luona. Jo satoja päiviä töitä putkeen tehneen lääkärin toimintaa kiitellään.

Kuvassa lääkäri lohduttaa vanhaa miestä. Koronapandemian keskellä napattu kuva on koskettanut monia, kertoo CNN. 

"Menin hänen luokseen ja kysyin: 'Miksi itket?'"

Teksasilaislääkäri Joseph Varon kertoi lohduttaneensa vanhaa potilastaan kiitospäivän aikaan. Varonilla on yksikössään usein paikalla valokuvaaja, jotta kansalaiset voivat nähdä, millaista koronakamppailu terveydenhuollossa on. 

– Näin, että tämä vanhempi potilas oli noussut sängystään ja yritti päästä pois huoneesta, ja että hän itki. Menin hänen luokseen ja kysyin: "Miksi itket?" Mies sanoi: "Haluan olla vaimoni kanssa". Joten vain otin hänet syliini ja pitelin häntä, Varon kuvailee. 

Vanhus ei voi päästä vaimonsa luo

Varon ei halatessaan miestä tiennyt, että tilanteesta napattiin kuva. Vanha mies lakkasi Varonin mukaan lopulta kyynelehtimästä, mutta hän ei voi päästä vaimonsa luo ennen kuin antaa negatiivisen koronanäytteen.

– Se on hyvin vaikeaa, voitte kuvitella. Olet huoneessa, johon ihmiset tulevat "avaruuspuvuissa", etkä voi kommunikoida kellekään, paitsi puhelimitse, jos olet onnekas, Varon sanoo.

– Kun olet vanhempi, se on vielä vaikemapaa, koska koet olevasi yksin ja eristetty.

Mies voi nyt paremmin

Varon kertoo olleensa pahoillaan miehen puolesta. Hoitohenkilökunta haluaa Varonin mukaan auttaa ja lohduttaa potilaitaan, mutta heitä on niin paljon, ettei jokaisen rinnalle aina ole aikaa seisahtua. Varonin mukaan moni potilaista itkeekin hoidossa ollessaan, ja osa yrittää myös paeta omin päin, koska eristyneisyys on niin vaikeaa.

Varonin mukaan kuvan vanha mies voi kuitenkin jo paremmin. 

– Toivomme, että hän pääsisi sairaalasta ennen viikon loppua.

"En tiedä, mikä saa jatkamaan"

Varon itse on tehnyt töitä putkeen jo 256 päivää. Miehen mukaan hoitohenkilökunnalla on hyvin raskasta, ja sairaalan hoitajat itkevät kesken työvuorojen, koska esimerkiksi potilaiden tilan näkeminen on niin vaikeaa.

– En tiedä, mikä saa jatkamaan. En tiedä, miksen ole romahtanut, Varon myöntää.

"Ihmiset eivät kuuntele ja sitten he päätyvät tehohoitoomme"

Varonin mukaan hoitohenkilökuntakin ehtisi levätä, jos koronaohjeita noudatettaisiin hyvin. Hän on turhautunut siihen, että ihmiset eivät ota koronaohjeistuksia vakavasti ja esimerkiksi käyvät edelleen baareissa.

– Se on hullua. Me teemme työtä, työtä, työtä. Ihmiset eivät kuuntele ja sitten he päätyvät tehohoitoomme, Varon sanoo.

– En halua olla seuraavaksi halaamassa heitä. Ihmisten pitää tehdä perusasiat: pitää etäisyyttä, käyttää maskia, pestä käsiä, välttää paikkoja, joissa on paljon ihmisiä.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat