Vahvistamattomien tietojen mukaan Israelin maahyökkäys Gazaan on alkanut

Israelin ilma- ja maajoukot tehostavat operaatioitaan Gazan kaistalla, sanoo Israelin armeijan edustaja. Gazan asukkaat kertovat Israelin asevoimien saapuneen alueen pohjoisosiin.

Gazasta on raportoitu, että saarretulla erillisalueella on tehty raskaita pommituksia. Alueellta on katkaistu myös internet- ja matkapuhelinyhteydet.

 – Viime tuntien aikana olemme tehostaneet hyökkäyksiä Gazassa, kontra-amiraali Daniel Hagari kertoi televisioidussa tiedotustilaisuudessa.

 – Viime päivinä tehtyjen iskujen lisäksi maajoukot laajentavat operaatioitaan tänä yönä, hän sanoi antaen viitteitä siitä, että maahyökkäys Gazaan saattaa olla alkamassa.

Hänen mukaansa ilmavoimat tekivät laajoja iskuja tunneleihin ja muuhun infrastruktuuriin. Hän kehottaa kaikkia Gazan kaupungin asukkaita liikkuman etelään. 

Yhteydet Gazasta poikki

Daniel Hagari toteaa myös, että Israel on valmis kaikilla rintamilla suojelemaan maansa turvallisuutta. Hänen mukaansa Israel on sitoutunut siihen, että Hamasin ottamat panttivangit saadaan pelastettua.  

Israelilaiset joukot ovat kerääntyneet Gazan ulkopuolelle, jonne Israel on tehnyt voimakkaita ilmapommituksia islamistisen Hamas-liikkeen 7. lokakuuta Israeliin tekemän iskun jälkeen.

Aiemmin perjantaina palestiinalainen matkapuhelinpalvelujen tarjoaja Jawwal kertoi, että raskaat pommitukset ovat katkaisseet puhelin- ja internetpalvelut.

Myös MTV Uutisten Isrelissa oleva toimittaja NIko Nurminen kertoi, ettei Gazaan nyt saada yhteyttä.

Palestiinan Punaisen Puolikuun yhdistyksen lausunnossa sanottiin, että se oli menettänyt kokonaan yhteyden Gazassa sijaitsevaan operaatiohuoneeseensa ja kaikkiin kentällä toimiviin ryhmiinsä.

Gazan asukkaat raporoivat isrealilaislehdelle alkaneesta hyökkäyksestä

Perjantaina ennen puolta yötä Suomen aikaan Hamas kertoo taistelevansa  Israelin joukkoja vastaan kahdella alueella Gazassa.

Hamasin mukaan Israelin maaoperaatio on käynnissä Beit Hanounissa Gazan pohjoisosassa sekä Bureijissä Gazan keskiosassa.

Myös Gazan asukkaat ovat raportoineet Israelin saapumisesta Gazan kaistan pohjoisosaan, kertoo israelilainen Haaretz-lehti.

Tietoja ei ole vahvistettu.

Lue myös:

    Uusimmat