"Isot rinnat tekevät elämästäni hankalaa"

Vihaatko sinäkin rintojasi? Ovatko ne riippuvat, liian pienet tai eripariset? Et ole ainut. Lue, mihin AVAlaiset ovat rinnoissaan tyytymättömiä.

Suomalaisnaisten rinnat ovat kooltaan maailman suurimpia. Isoja rintoja pidetään kauniina, ja ne huomataan. Monelle ne voivat olla taakka ja aiheuttaa ongelmia. Toisia sen sijaan vaivaa se, että rinnat ovat eripariset, riippuvat tai pienet. Kuulostavatko AVAlaisten rintaongelmat tutuilta?

"Raahaan mukanani jotain turhaa"

Isorintaisia kadehditaan monesti, mutta ne voivat olla myös taakka – kirjaimellisesti. Joku jopa salaa toivoo sairastuvansa rintasyöpään, jotta saisi syyn leikata isot rintansa pois.

"Rintani ovat kokoa 70H, ja ne tekevät elämästäni tosi hankalaa. Ne painavat hirveän paljon, ja minulla on koko ajan selkä- ja päänsärkyjä. Rintaliivejä opiskelijabudjetilla ei löydy mistään, eikä vaatteidenkaan hankkiminen ole helppoa, koska ne eivät sovi kunnolla. Kaiken lisäksi rintani roikkuvat vaikka ikää ei ole paljon."

"Minulla on isot ja kauheat riipputissit. Ne ovat olleet sitä aina, vaikka olen käyttänyt tukevia rintsikoita siitä asti, kun ne alkoivat kasvaa. Onneksi ne näyttävät hyviltä, kun on vaatteet päällä, ja oma ukko niitä kyllä rakastaa."

"Rinnat ovat kokoa D ja tursuvat ulos joka puolelta. Koskaan en löydä seksikkäitä ja oikeankokoisia liivejä. Harmittaa. Rintani ovat todella etäällä toisistaan, vaikka ne ovatkin suuret. Koskaan ei muodostu tissivakoa."

"Rintani ovat aivan liian isot. On vaikeaa löytää sopivia vaatteita, ja urheillessa ne ovat äärettömän epämukavat. Olen aina inhonnut isoja daisareitani. Jos olisi varaa, leikkauttaisin niin pieniksi kuin mahdollista."

"Olen inhonnut rintojani siitä lähtien, kun ne alkoivat kasvaa. Minusta on aina tuntunut, että raahaan mukanani jotain turhaa. Tämä kuulostaa varmasti kauhealta, ja sitä se onkin, mutta olen joskus jopa salaa toivonut syöpää, jotta saisi syyn leikata ne pois. Minulla on jonkinlainen diagnosoimaton identiteettiongelma. En oikein miellä itseäni naiseksi."

"Liian suuret rinnat aiheuttavat niska- ja selkäongelmia. Sopivia vaatteita on vaikea löytää, ja kunnolliset rintaliivit maksavat todella paljon."

Erikokoiset rinnat mursivat itsetuntoni

Rintojen eriparisuutta ei usein ulkopuolinen huomaa, mutta kantajalleen eripariset rinnat voivat olla iso ongelma. Niistä voi koitua myös käytännön pulmia, koska täydellisiä rintaliivejä saattaa olla mahdoton löytää.

"Ennen olin tyytyväinen 85C-kokoisiin rintoihini, mutta rintasyövän takia toinen rinta poistettiin kokonaan. Myöhemmin tehty korjausleikkaus ja toisen rinnan pienennys epäonnistuivat, ja nyt minulla on huomattavan erikokoiset ja eri korkeudella olevat rinnat. Tässä koossa en ole löytänyt apua edes erikoisliikkeistä."

"Toinen rintani on monta kuppikokoa pienempi kuin toinen. Olen kärsinyt tästä luonnonoikusta teini-iästä saakka. Itsetunto on ollut asian takia monesti nollilla."

"Rintani ovat huomattavan erikokoiset. Niistä suurempikin on vain A-kuppia. Rintaliiveillä ja runsaalla toppauksella saa hieman tasoitettua eroa, mutta se on silti hyvin huomattava. Bikineitä en voi käyttää ollenkaan."

"Rintani ovat teini-iästä asti olleet roikkuvat, eikä muodossakaan ole kehumista. Kaiken lisäksi vasen rintani on kaksi kuppikokoa pienempi kuin toinen. Olen onnistunut lihomaan aika lailla, ja hirvittää, miltä rintani mahtavatkaan näyttää, kun laihdutan. Ne roikkuvat varmaan polvissa. Kaikki kaverini tuntuvat olevan kateellisia siitä, että minulla on isot rinnat, mutta eipä tällaisista mammantisseistä kannattaisi kateellinen olla."

"Vasen on paljon pienempi kuin oikea, mikä tekee rintaliivien ostosta entistä vaikeampaa. Yksinään kumpikin on nätti."

Rintani näyttävät ketunnokilta

Toisilla on pienet rinnat, ja laihtuminen saattaa kuihduttaa rintoja entisestään. Osa haaveilee leikkauksesta saadakseen etumukseensa edes jonkinlaista muotoa.

"Rintani ovat pienet ja olemattomat. Vihaan sanoa, että ne näyttävät ketun nokilta. Ilmaisu on todella iljettävä, mutta en tiedä, miten muutenkaan niitä voisi kuvailla."

"Rintani ovat yksinkertaisesti hieman liian pienet – eivät paljon mutta sen verran, että asia on minua aina häirinnyt. Olen pienikokoinen, ja vartaloni on muuten todella sopusuhtainen. Rintojen koko vain on tekijällään jäänyt vajaaksi. Hyvä puoli on toki se, että rintani eivät ole kärsineet raskauksista tai ihmetyksistä ja ne ovat edelleen pyöreät ja kiinteät. Harkitsen leikkaukseen menoa. C-kuppi riittäisi hyvin."

"Rintani on hyvin pienet ketunnokat. Jo kauan olen halunnut silikonit, mutta koska olen uskonnollinen, en hyväksy Jumalan luomien asioiden muuttamista. Välillä kyllä tekisi mieli heittää uskonnot ikkunasta ja ottaa uudet tissit kehiin."

"Rintani ovat liian pienet ja pienentyneet vielä urheilun lisääntymisen myötä. Joudun käyttämään geeliliivejä tai push up -liivejä, jotta vaatteet istuisivat hyvin, mutta koen näin huijaavani vastakkaista sukupuolta muodoistani."

"Minulla on leveä lantio, lihaksikkaat jalat, kapea uuma ja pienet rinnat. Kroppani olisi paljon sopusuhtaisempi, jos minulla olisi edes hiukan isommat rinnat."

"Minulla on AA- tai AAA-kupin ajokoirankorvat. Ne ovat lättänät, tyhjät nahat, rumat ja tunnottomat. Suomesta ei saa edes sopivankokoisia rintaliivejä."

Rintani riippuvat

Raskaus, imetys ja painonpudotus ovat hienoja asioita, mutta ne jättävät usein jälkensä rintoihin. Toiset ovat kärsineet riippuvista rinnoista koko aikuisikänsä.

"Rintani saisivat olla terhakammat. Ne ovat lisäksi liian kaukana toisistaan. Keskivako on liian leveä ilman rintaliivejä ja joskus liivit päälläkin. Kooltaan ne ovat kai ihan keskivertoja, 80B. Mieheni mielestä ne ovat isot ja ihanat."

"En ole tyytyväinen rintoihini, jotka raskauden ja imetyksen jäljiltä veltostuivat merkittävästi. Haluan ajatella, että ne ovat täyttäneet niille tarkoitetun tärkeän tehtävänsä, mutta kyllä 21-vuotiaana roikkuvat ja ei-kiinteät rinnat vaikuttavat itsetuntoon negatiivisesti. Onneksi niitä ei tarvitse esitellä muille kuin puolisolleni, jonka mielestä rintani ovat edelleen ihanat."

"Laiminlöin joskus kehoani, ja se näkyy rinnoissani. Nuoresta iästäni huolimatta rintani riippuvat ja ovat kuin työmiehen rukkaset."

"Painon putoamisen seurauksena rinnatkin riippuvat. Varsinkin selällä maatessani ne valuvat kainaloihin, ja eteenpäin nojatessa ne roikkuvat kuin löysät pussit."

"B-kuppikoon rintani olisivat sopivankokoiset sirossa vartalossani, jos ne vain olisivat kiinteät. Ne ovat rupsahtaneet ja veltot kolmen lapsen raskauden ja imetyksen jäljiltä. Silikonit eivät liene terveelliset pitkällä aikavälillä. Miten niiden kanssa edes hoitaisi rintojen tutkimisen luotettavasti? Nyt vaihdevuosien kynnyksellä en edes harkitse silikoneja. Vaikka muu vartalo on ikään nähden mainio, rintojeni vuoksi en käy uimahalleissa, saunailloissa enkä muissa vastaavissa."

"Rintani kokivat heti aluksi oikean kasvupyrähdyksen. Niihin tuli raskausarpia, ja ne roikkuvat."

Lue myös:

AVA

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja