Iso koira hyökkäsi lapsen kimppuun Lahdessa – omistaja usutti eläimen poliisille soittaneen kimppuun

Eilen iltapäivällä Lahdessa isokokoinen koira hyökkäsi muun muassa koulusta palaavan lapsen kimppuun. Koiran omistajan epäillään välikohtauksen jälkeen yllyttäneen eläimen toisen henkilön kimppuun.

Poliisipartio sai asiasta tiedon kello neljän aikaan iltapäivällä. Saadun ilmoituksen mukaan Lahden Kärpäsen alueella isokokoinen koira oli purrut useita ihmsiä.

Paikalla selvisi, että isokokoinen koira oli purrut koulusta palaavaa lasta vatsaan niin, että poliisin saapuessa tämän vatsassa oli yhä havaittavissa purujälki.

Koira oli hyökännyt myös samassa pihapiirissä naisen kimppuun. Purema vasempaan pakaraan aiheutti naiselle verta vuotavan haavan.

Omistaja suuttui poliisille soittamisesta

Kahden ihmisen jouduttua purruksi oli koiran omistaja, alle 30-vuotias nainen, saanut koiransa kiinni.

Huomattuaan paikalle tulleen ulkopuolisen naisen alkaneen soittaa paikalle poliisia oli koiran omistaja kuitenkin suuttunut ja alkanut jahdata ilmoittaajaa koiran kanssa. Hän usutti koiran ilmoittajan kimppuun niin, että koira puri ilmoittajaa polveen.

Tämän jälkeen ilmoittaja pakeni paikalta ja koira omistajineen siirtyi läheiseen asuntoon.

7:22
Mitkä ovat Suomen vaarallisimmat eläimet? Koira, ampiainen ja hevonen listan kärjessä, tutkimusprofessori kertoo miksi.

Vastusti poliisia

Poliisin saapuessa piha-alueelle paikalle saapui myös koiran omistaja. Hän kuitenkin riehaantui, kun poliisi ilmoitti ottavansa koiran haltuun ja toimittavansa sen löytöeläintalolle.

Kun nainen yritti voimallisesti estää koiran pois viemisen, hänet otettiin kiinni ja toimitettiin rauhoittumaan poliisilaitokselle.

Poliisi kertoo naista epäiltävän tässä vaiheessa pahoinpitelystä, vammantuottamuksesta, eläimen vartioimatta jättämisestä ja virkamiehen vastustamisesta.

1:30
Koira haukkuu ja häiritsee naapureita, milloin omistaja on vastuussa, pohdittiin Uutisaamussa toukokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja