Ismo Lehkonen laukoi kovaa tekstiä Noora Rädyn Mestis-loikasta – tähtiveskari lähettää nyt terveisensä takaisin

Jääkiekkomaalivahti Noora Räty toteutti kaudella 2014–15 kunnioitettavan tempun ja pelasi ensimmäisenä suomalaisnaisena miesten Mestiksessä. Epäilijöitä kuitenkin ennakkoon riitti, ja muun muassa jääkiekkovalmentaja Ismo Lehkonen arvioi Rädyn Mestis-loikkaa tuolloin kovin sanankääntein. 

Räty siirtyi kaudeksi 2014–15 pelaamaan Mestistä Kiekko-Vantaan riveissä. TuToa valmentanut Lehkonen vertasi Rädyn tilannetta Urheilulehdessä siihen, että hän nousisi itse kehään ammattilaisnyrkkeilijä Robert Heleniusta vastaan.

Räty kuittaa tapauksen nyt hyvässä hengessä.

– Se oli yhden ihmisen mielipide. Sopivasti ensimmäinen voitto tulikin TuToa vastaan ja meidän päävalmentaja Jami Kauppi taisi mennä nyrkkeilyhanskat kädessä tähän lehdistötilaisuuteen. (Lehkonen) oli hyvin nöyrää miestä, Räty kommentoi Antero Mertarannan haastattelussa Tulosruudun Viikon vieraana. 

– Mutta Ismolle pitää lähettää terveiset, että hän on ollut tosi hyvin mukana naisten jääkiekossa. Hän on itse asiassa nykyään ihan naiskiekkofani, Räty sanoo.

Räty pelasi Kiekko-Vantaan paidassa lopulta kahdeksan Mestis-ottelua torjuntaprosentilla 89,3. Samalla kaudella hän tahkosi Bewe TuusKissa myös Suomi-sarjaa, jossa hän jatkoi pelejä eri joukkueissa vuoteen 2017 saakka.

– Minulle ne olivat erittäin hienot kolme vuotta. Nautin joka hetkestä. Ei se aina ole helppoa olla yhtenä naisena miesten joukkueessa, mutta pelillisesti varmasti nautin eniten.

Rädyn mukaan suhtautuminen häneen miesten riveissä muuttui vähitellen.

– Ensimmäisenä syksynä oltiin vähän ujoja ja mietittiin, mitenhän tuo nainen pärjää täällä miesten joukossa, saakohan se mitään kiinni ja mitä se täällä tekee. Se vaati oikeastaan ensimmäisen voiton Mestiksessä ja kaikkien mielipiteet kääntyivät kuin naps. Sen jälkeen ei ole tarvinnut kuulla enää yhtään epäilyjä, pärjääkö vai eikö pärjää.

Viimeiset kaksi kautta Räty on pelannut Kiinassa. Hän on torstaina käynnistyneissä Espoon MM-kisoissa Naisleijonien ykkösmaalivahti.

Ylälaidan videolla Tulosruudun Viikon vieras Noora Räty kommentoi oman uransa jatkoa sekä viime keväänä noussutta kohua naisurheilun häirinnästä.

Lue myös:

    Uusimmat