Isis-naiset ja lapset puhuttavat – Halla-aho skeptinen mahdollisista rikostuomioista Suomessa: "Naisia mahdoton tunnistaa", Vasemmistoliiton Saramo vaatii Suomen kansalaisten auttamista

15:51

Suomesta Syyriaan lähteneiden Isis-vaimojen ja heidän lasten kohtalo on puhuttanut viime aikoina.

Aihetta olivat puimassa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sekä vasemmistoliiton kansanedustaja Jussi Saramo tiistain Huomenta Suomessa.

Halla-ahon mukaan huomio nyt vellovassa keskustelussa on kiinnittynyt liikaa muutamiin ihmisiin.

– Suomeen on kaiken aikaa Syyrian sisällissodan aikana palannut takaisin ihmisiä sota-alueelta, terroristeja, näiden perheiden jäseniä. Tietääkseni yhtäkään ei ole saatu tuomiolle, syytteeseen tai edes tutkittu rikoksista, Halla-aho toteaa.

– Ja kyllä tämä aika lailla antaa osviittaa siitä, minkälaiset mahdollisuudet suomalaisella oikeusjärjestelmällä on selvittää, mihin nämä naiset olisivat mahdollisesti syyllistyneet Syyriassa ollessaan. Sen takia heitä ei haluta tänne Suomeen takaisin, koska heille ei voida täällä tehdä mitään.

Saramo: Suomen kansalaisia autettava

Vasemmistoliiton Saramon Suomen on autettava Syyriassa olevia ihmisiä.

– Oli se tausta mikä tahansa ja ne syyt mitkä tahansa, kyllä meidän pitää toimia niin kuin oikeusvaltio toimii. Suomi auttaa kansalaisiaan ulkomailla ja kyllä tässä pitää vastaavalla tavalla toimia kuin muissakin tilanteissa toimittaisiin, Saramo toteaa.

Saramon mukaan monet Euroopan maat joutuvat nyt puimaan asiaa.

– Tässä on niin iso prosessi Euroopan laajuisesti, ettei Suomen ole mitään hyöytä olla jarruttelemassa siellä. Koska nopeimmin ihmisiä voidaan auttaa, kun se tehdään heti.

Saramon mukaan mahdollisiin rikoksiin syyllistyneet tulee tuomita teoistaan.

– Kaikki jotka ovat syyllistyneet yhtään mihinkään, tulee tuomita heidän tekojensa mukaan, mutta taas lapset kaipaavat tukea ja sitä, että heidät otetaan mukaan tähän yhteiskuntaan.

Halla-aho ei usko asioiden selvittämiseen Suomessa

Halla-aho sen sijaan sanoo, että hänen mielestään ongelmaa siirretään eteenpäin, jos sanotaan, että rikoksiin syyllistyneet pitää tuomita Suomessa.

– Ei tuolla alueella tehtyjä rikoksia pystytä käytännössä selvittämään täällä. Vielä vaikeammaksi se muuttuu luonnollisesti naisten tapauksessa, koska he ovat kaapuun pukeutuneita, eikä heitä voida tunnistaa esimerkiksi videomateriaalista. Uhrit ovat todennäköisesti kuolleet, Halla-aho kertoo.

– Ja vaikka nämä ihmiset eivät olisi syyllistyneet varsinaisesti mihinkään rikoksiin, vaan olisivat lähinnä synnyttämässä lapsia ja keittämässä ruokaa terroristeille, on ihan selvää, että he jatkavat tämän myrkyllisen ideologiansa levittämistä Suomessa ja sen istuttamista omiin lapsiinsa Suomeen palattuaan.

Katso koko keskustelu yllä olevalta videolta!

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja