Mainos

"Isän faijan BMW" kulkee kovaa

Anssi Kelan Nummela-albumia myyty yli 100 000 kappaletta.

Anssi Kelan alkuvuodesta ilmestynyt debyyttialbumi Nummela on tehnyt ihmeitä. Triplaplatinalla palkittua levyä on myyty huikeat 100 000 kappaletta, jolla monen viikon listaykkönen kiilaa kaikkien aikojen myyntilistallakin 50 parhaan joukkoon.

Albumi poiki jo kirjankin. Opuksen nimi on ytimekkäästi Nummela - erään albumin anatomia.

Kun Nummela-albumi talvella julkaistiin, asiantuntijat, tai ainakin sellaisina itseään pitävät, arvelivat sen myyntilukujen yltävän noin kolmen tuhannen kieppeille. -Olin itse samoilla linjoilla. Haaveilin pienestä kulttisuosiosta, joka voisi Zen Cafe'n tapaan kolmannella tai neljännellä albumilla poikia jo vähän suurempiakin myyntilukuja, Nummelan mies kertoo. -Mutta 100000 - sellaisesta en haaveillut villeimmissä unelmissanikaan. Uskoin kyllä omiin biiseihini, mutta kun ne edustavat marginaaliarvoja. Valtava radiosoitto vasta teki niistä valtavirtaa, Anssi Kela määrittelee.

Söpö basisti ja älyllistä huumoria

Nummela-kirjaansa Anssi Kela on sangen tyytyväinen, vaikka sen kanssa tulikin kiire. Kustantaja otti Kelaan ensimmäisen kerran yhteyttä vasta kaksi kuukautta sitten. Kirjan sivuilta löytyy otteita laulaja-lauluntekijän päiväkirjasta, nuotteja, yleisöpalautetta ja Anssin vastauksia saamiinsa viesteihin. Kela on kelpuuttanut kirjaansa negatiivistakin palautetta. -Mix sulla on niin rumia muusikoita bändissä, häh? Paitsi se basisti joka on tosi söpö. Musta muuten se isän faijan bmw on ihana kappale!!!!, kirjoitti nimimerkki "Paska bändi, paskat biisit" tarkoittaen todennäköisesti kappaletta Mikan faijan BMW.

Söpö basisti on tietysti Lemonator-yhtyeestäkin tuttu Antti Karisalmi, jonka kanssa Kela nykyisin käyttää keikkamatkat "älyllisen huumorin luomiseen", kuten Karisalmi kaksikon harrastuksen määrittelee. -Samapa tuo, ei keikkabussissa mitään älyllistäkään pysty harjoittamaan, Kela kuittaa omituiselta kuulostavan älyllisyys ja Karisalmi -yhdistelmän.

Huone täynnä viiksekkään miehen kuvia

Anssi Kelan, jonka keikkabändinsä on palkinnut muun muassa sellaisilla lempinimillä kuin Posetiivarin apina ja Inspector Clouseau, lauluissa käsitellään runsaasti autoja ja autoilua. Se on vallan merkillistä, sillä Anssi Kelalla ei ole edes ajokorttia. -Ei niin, joten psykiatrin sohva kutsuu, Anssi huvittuu. -En tiedä mistä se johtuu. Mutta aina kun alan tehdä tekstiä, huomaan, että tässä mennään taas autolla jonnekin. Ja kyseessä on kuitenkin ajokortittoman miehen tekemä kappale. Mutta turha sitä on murehtia, onhan esimerkiksi Bruce Springsteen tehnyt valtavan määrän autoiluaiheisia biisejä, Kela muistuttaa.

Vaikka ei ajokorttia omistakaan, Kela on armoton formula-fani ja itsekin entinen kartingin harrastaja. Karting tunnetaan myös nimellä mikroautoilu. -Keke Rosberg voitti 1982 formuloiden maailmanmestaruuden. Minulla oli silloin koko huone täynnä viiksekkään miehen kuvia, Nummelan suuri mies paljastaa. -Se tosin vähän hävettää, että en kertaakaan ole ollut paikan päällä seuraamassa formula-ykkösten MM-osakilpailua, Kela pahoittelee.

Veroprosentti nousee

Anssi Kelan formulaturismi olisikin näihin päiviin asti vaatinut melkoisia käytännön järjestelyjä, sillä iltapäivälehtien julkkisten tulot -juttujen mukaan Kelan vuositulot viimeksi toimitetussa verotuksessa olivat huikeat 1 751 markkaa. -Aivan. Noilla vuosituloilla on hankala lähteä katsomaan Buenos Airesin osakilpailua, Kela vitsailee. -Veroprosenttini oli viime vuonna kaksi, nyt olen ajatellut nostaa sen neljään, Anssi jatkaa huumorilinjaista jutusteluaan.

Moni odottelee Anssi Kelalta uutta albumia jo nyt, kun Nummelakin on kotona tullut soitettua puhki. Kela lupailee seuraavan levynsä ilmestyvän "noin kahden vuoden sisällä" -Turha tässä on lähteä sohimaan Nummelalle kilpailijaa, se kun vieläkin pärjäilee aika hyvin. Uudet laulut täytyy luoda kaikessa rauhassa, ja onhan minulla uusi single Milla, Anssi Kela muistuttaa Lenka Hellstedtin elokuvaan Minä ja Morrison tehdystä uudesta kappaleestaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.