Isä vei 3-vuotiaan tytön tämän äidiltä ja puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa – murhatuomiosta valittanut isä astuu nyt hovioikeuden eteen

Porvoon puukotusoikeudenkäynti alkoi – syytetty peitteli kasvonsa 1:05
Murhasta syytetty mies käräjäoikeudessa

Helsingin hovioikeus alkaa tänään käsitellä Porvoon leikkipuistosurmaa, joka tapahtui marraskuussa 2017. Alle nelikymppinen isä puukotti kuoliaaksi kolmevuotiaan tyttärensä.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi tuolloin 39-vuotiaan Nicolas Cherchelin elinkautiseen vankeuteen muun muassa lapsensa murhasta ja lapsikaappauksesta. Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen.

Hovioikeus käsittelee juttua tällä viikolla kolme päivää. Oikeudessa kuullaan myös lapsen äitiä ja murhasta syytettyä isää.

Erityisen raaka teko

Tytön isä sieppasi lapsen Porvoossa marraskuisena aamuna vuonna 2017, kun äiti oli laittamassa lasta autoon. Isä meni Porvoon Lyseon leikkipuistoon lähistölle ja puukotti siellä lasta.

Paikalle nopeasti tulleet poliisit ottivat miehen kiinni tekopaikalta. Lapsi vietiin helikopterilla sairaalaan, mutta hän kuoli vammoihinsa.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan tekotapa osoitti sitkeää surmaamispyrkimystä sekä erityistä raakuutta ja julmuutta. Lapsi oli erityisen puolustuskyvytön uhri.

Lue myös:

    Uusimmat