Mainos

Uutta tietoa 3-vuotiaan tytön surmasta Porvoossa: Isä tuomittu aiemmin toisen lapsen pahoinpitelystä, yritti selittää kulttuurisilla syillä

8:42

MTV Uutisten tietojen mukaan Porvoon puukotuksen uhrina kuollut lapsi on vuonna 2014 syntynyt tyttö. Isälle oli haettu lähestymiskieltoa elokuussa.

Rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen käyvät oheisella videolla läpi, mitä koko Suomea järkyttävästä tapauksesta tiedetään.

Porvoosta juuri toimitukseen palannut rikostoimittaja Tiia Palmen kertoo, että tämän hetkisten tietojen mukaan tapahtuman aikaan puistossa ei ollut muita paikalla. Leikkipuiston edessä näkyvät Palmenin mukaan lapsen ja aikuisen jalanjäljet maassa.

Tilanteen oli kuitenkin nähnyt esimerkiksi viereisen lukion rehtori huoneensa ikkunasta.  

Voit katsoa koko lähetyksen oheiselta videolta. 

Sipilällä ja Lehtisen tietojen mukaan tekijä oli tullut Suomeen vuonna 2011. Hänellä on ennen tämänpäiväistä puukotusta aiempia tuomioita alle 15-vuotiaan lapsen pahoinpitelyistä. 

– Hänellä on aiempia tuomioita pahoinpitelyistä, alle 15-vuotiaaseen tyttäreensä. Hän oli vyöllä lyömällä pahoinpidellyt tytärtään, ympäri kehoa. Selittänyt kulttuurilla – selittänyt tyttären rikkoneen kodin sääntöjä, rikostoimittaja Pekka Lehtinen kertoo. 

Parhaillaan miestä vastaan oli nostettu käräjäoikeudessa lähestymiskielto elokuussa 2017. Sipilän arvion mukaan lähestymiskieltohakemus liittynee huoltajuuskiistaan. MTV Uutisten tietojen mukaan lapsen vanhempien avoliitto oli päättynyt vuoden alussa. 

3-vuotiasta puukotettiin Porvoon keskustassa Lyseon leikkipuistossa maanantaiaamuna. Lapsi toimitettiin välittömästi sairaalahoitoon, mutta hän menehtyi väkivallanteossa saamiinsa vammoihin.

Poliisi otti välittömästi tapahtumapaikalta kiinni miehen, joka on menehtyneen lapsen isä. Poliisi tutkii teon motiivia ja olosuhteita. Epäillyn kuulustelut aloitetaan huomenna.

Isää epäillään tyttärensä murhasta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.