Isä päätti maksaa teinityttärelleen, jotta tämä jättäisi puhelimensa edes hetkeksi rauhaan: "Mielestäni olen käyttänyt sen rahan hyvin"

Puhelin voi olla varsinainen pöpöpommi 2:03
Näin puhdistat puhelimesi oikeasti kunnolla, nappaa ohje videolta!

Craig päätti maksaa lapselleen siitä hyvästä, että tämä tekisi päivittäin muutakin kuin selailisi puhelintaan.

Kirjailija ja dokumenttielokuvia työkseen tekevä Craig Stephens painiskelee samojen ongelmien kanssa kuin muutkin: hänellä on esiteini-ikäinen tytär, joka rakastaa puhelintaan ja uppoutuu sen pariin pitkiksi ajoiksi. Craig keskusteli aiheesta tyttärensä ystävän äidin kanssa.

– Hän jakoi hiljattain sattuneen tapauksen, jossa hän turhautumisen vuoksi nappasi tyttärensä puhelimen ja uhkasi murskata sen paljain käsin. Kuuntelin tarkkaan ja näin, että hän on tosissaan. Ymmärsin täysin, Craig kuvailee CBC-sivuston tekstissään.

– Olen miettinyt kaikkia mahdollisia tapoja vähentää puhelinaikaa, olen jopa maksanut tyttärelleni, jotta hän ei olisi puhelimellaan. Fantasioin jatkuvasti siitä, että tuhoan sen hiton vehkeen lekalla.

Päätti lähestyä puhelinasiaa positiivisen kautta

Koronaviruskriisin iskiessä Craiginkin perheen elämä muuttui. Mies päätti, että tekisi mitä tahansa vähentääkseen tyttärensä ruutuaikaa. Hän oli myös päättänyt ottaa asiaan keskustelevan otteen riitelemisen sijaan.

– Olen kokeillut sitäkin (riitelyä), ja se ei johda mihinkään, Craig kuvailee.

– Kun otat pois puhelimen, otat pois lapsesi henkireiän, yhteyden läheisiin ystäviin, viihteeseen ja sosiaalisiin kontakteihin. En aio tehdä sitä, varsinkaan fyysistä eristäytymistä vaativana aikana.

Huijasi tytön auttamaan

Craig päätti huijata lastaan hieman: hän väitti kirjoittavansa artikkelia lasten puhelimenkäytöstä ja anoi tytöltä apua. Tämä suostui.

– Ensimmäinen asia, jonka opin, oli että lapseni sosiaaliset alustat ovat aivan erilaisia kuin minun. Facebook? Se on vanhoille ihmisille. Instagram? Tylsä. Twitter? Epärelevantti, Craig kuvailee.

Tytär käytti esimerkiksi Snapchat- ja TikTok-sovelluksia sekä videopuhelusovellusta, jolla jutteli ystäviensä kanssa. Tyttö opetti Craigille, miten sovellukset toimivat. Yhtäkkiä isä havaitsi ymmärtävänsä lastaan ja vaikuttui tytön videontuotantokyvyistä, kun tämä teki sisältöä TikTokiin.

– Ehdotin, että tyttäreni valitsee videoiden tekemiseen liittyvän ohjelmiston ja opettelee sitä tunnin joka päivä. Toisen tunnin keskitymme fyysiseen aktiivisuuteen ja liikuntaan. Tehdäkseni diilistä paremman, lupasin maksaa hänelle näiden asioiden tekemisestä samaa hintaa kuin mitä hän normaalisti saa lapsenvahtikeikoistaan. Tyttö harkitsi hetken ja suostui, Craig kuvailee.

Puhelinongelma oli ainakin osittain ratkaistu.

Käytti mielellään rahaa "hyvään tarkoitukseen"

Craig toteaa, ettei koronaviruspandemiakaan jatku ikuisesti. Siihen asti hän taistelee saadakseen lapsensa mielenkiinnon muihin kohteisiin puhelimen sijaan.

– Ja jos minulle maksaa pari taalaa stimuloida uutta mielenkiinnon kohdetta, olkoon niin. Mielestäni olen käyttänyt sen rahan hyvin.

Lähde: Cbc.ca

Lue myös:

    Uusimmat