IS: Jari Sarasvuo antoi anteeksi 12 miljoonan euron velat

Jari Sarasvuo kertoo antaneensa miljoonavelat anteeksi.

Jari Sarasvuo avautuu elämänsä ylä- ja alamäistä Otavan tiistaina julkaisemassa Välähdyksiä pimeästä ja pimeitä välähdyksiä -kirjassa.

Sarasvuo kertoo suorasanaisesti sekä bisneksistään että ihmissuhteistaan, joista toiset ovat johtaneet myös suuriin velkoihin.

Ilta-Sanomien mukaan Sarasvuo on antanut anteeksi noin 12 miljoonan euron velat.

– Yhteensä noin 12 miljoonaa euroa. Se on se käteismäärä, johon olen laskujeni perusteella päätynyt, Sarasvuo kertoi lehdelle.

– Osa on tosin konvertoitu heikommalla vaihtosuhteella osakkeiksi, joten mikäli sen laskee noin, summa on yhdeksän miljoonaa euroa.

Kirjassaan Sarasvuo kertoo esimerkkejä summan kertymisestä. Yhdelle ystävälleen hän antoi puolen miljoonan euron velan anteeksi tämän äidin toiminnan takia.

”Kai, minä sain suurisydämiseltä äidiltäsi Kipolta lahjaksi 5 000 markkaa vuonna 1982, jotta minäkin pääsisin vaihto-oppilaaksi. Sinä sait minulta 500 000 euroa, äitisi lahjan valuutassa 3 000 000 markkaa.

Edes korkeaksi kivunnut korko ei riitä kattamaan äidiltäsi saamani lahjan arvoa minulle. Koska saamasi rahat minulta ovat tosiasiallisesti laina minulta sinulle, haluan kuitata äitisi lahjan minulle lahjoittamalla vastavuoroisesti tämän puoli miljoonaa euroa sinulle. Sinä hoidat lahjasta seuraavat velvoitteet.

Kai sanoo: ”Kiitos. En ansaitse tätä.”

Äitisi ansaitsee. Siksi sinäkin. Ja muutit juuri neljällä sanallasi monen ihmisen loppuelämän kulkua kirkkaammaksi ja keveämmäksi.”


Lue myös:

    Uusimmat