Yli 100 kuoli räjähdyksissä lähellä Yhdysvaltojen tappaman komentajan hautaa Iranissa

Vankilassa istuva iranilaisaktivisti saa Nobelin rauhanpalkintonsa 1:12:53
Katso myös: Vankilassa istuva iranilaisaktivisti saa Nobelin rauhanpalkintonsa.

Iranissa on tapahtunut räjähdyksiä lähellä vallankumouskaartin Quds-joukkojen komentajan Qassem Suleimanin hautaa ja sen luona sijaitsevaa moskeijaa, kertoo valtiollinen televisio. Ainakin 103 ihmistä on saanut surmansa.

Paikallisviranomaisten mukaan räjähdysten syynä on terrori-isku. Mikään taho ei ole toistaiseksi ilmoittautununut tekijäksi.

Suleimanin hauta on Kermanissa Iranin eteläosassa.

Iranin valtiollisen television mukaan haudan lähellä tapahtui ensin kaksi räjähdystä. Pian tämän jälkeen moskeijan lähellä tapahtui ainakin kaksi uutta räjähdystä.

Iranin valtiollinen uutistoimisto IRNA tarkensi haavoittuneiden määrää, joka on yli 140. Aiemmin iranilaismediat kertoivat jopa yli 170 haavoittuneesta. Jotkut haavoittuneista ovat IRNAn mukaan kriittisessä tilassa.

Iranin Punaisen Puolikuun mukaan kuolleiden joukossa olisi kolme sen hoitohenkilöstöön kuuluvaa, jotka oli lähetetty alueelle ensimmäisten räjähdysten jälkeen.

Yhdysvallat tappoi Qassem Suleimanin ilmaiskulla Bagdadin lentokentällä Irakissa vuonna 2020. Tänään vietettiin hänen kuolemansa vuosipäivää.

Lue myös:

    Uusimmat