Iranin lentoturmassa menehtyneen ruotsalaisperheen ystävien pohjaton suru: "Heillä oli vihdoin mahdollisuus nauttia, mutta asiat menivät toisin"

0:34
Suuren matkustajakoneen putoaminen tallentui videolle Iranissa – tulipallo syöksyi maahan ja räjähti.

Alipourin perhe istuu murheen murtamana asunnollaan Ruotsin Tumbassa. He ovat juuri saaneet kuulla ystäväperheensä saaneen surmansa ukrainalaiskoneen lentoturmassa Iranin Teheranissa.

– Tämä on kauheaa. He tekivät niin paljon sopeutuakseen yhteiskuntaan Ruotsissa, opiskelivat kieltä ja tekivät töitä. Nyt heillä olisi ollut mahdollisuus rentoutua ja nauttia työnsä hedelmistä. Mutta asiat menivät toisin, perheen äiti Ladan Alipour kertoo Expressenin haastattelussa.

Teheranista Kiovaan matkalla ollut kone putosi pian nousunsa jälkeen keskiviikkoaamuna. Kaikki koneen 176 ihmistä saivat surmansa, joukossa oli muun muassa 17 ruotsalaista, joista nuorimmat olivat kaksi alle 10-vuotiasta poikaa.

Äiti haaveili apteekkarin urasta, tytär lukiosta

Alipourien tuntema iranilaislähtöinen perhe tuli Ruotsiin vuonna 2012. Perheen isä oli lääkäri ja viime vuosina hän työskenteli samassa terveyskeskuksessa kuin Alipourin perheen lääkäri-isä Akbar.

– Hän oli huolellinen, nöyrä ja ystävällinen, Akbar Alipour kuvailee kollegaansa Expressenille.

Turmassa kuolleen perheen äiti opiskeli apteekkariksi. Ladan Alipourin mukaan naisen ajatuksissa oli ripeä valmistuminen, jotta hän pääsisi töihin ja perhe voisi ostaa uuden asunnon.

Alipourien Mana-tytär menetti läheisimmän ystävänsä, sillä turmassa kuollut 15-vuotias tyttö oli ainoa samanikäinen teini heidän yhteisössään. Perheen mukaan tyttö oli erittäin kiltti, tavoitteli hyviä kouluarvosanoja ja pohti, mihin aineisiin hän panostaisi lukiossa.

Alipourit olivat tavanneet ystäväperheensä viimeksi syksyllä halloween-juhlissa. Ystäväperhe matkusti Iraniin jouluksi tapaamaan sukulaisiaan. Akbar Alipour sai muutama päivä sitten puhelun, jossa turmaperheen isä kertoi olevansa tulossa takaisin Ruotsiin keskiviikkona.

– Hänelle oli tulossa potilaskin hoidettavaksi torstaina, Akbar Alipour harmittelee.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja