Iran yrittää taas laukaista satelliitin avaruuteen vielä tänään – USA: "tieteelliseksi työksi verhottu ohjuskoe"

Iran aikoo laukaista satelliitin Maata kiertävälle radalle vielä sunnuntaina, kertoo maan liikenneministeri.

Ministeri Mohammad Javad Azari Jahromi kertoi Twitterissä, että Zafari-satelliitti laukaistaan avaruuteen muutamien tuntien kuluttua.

Azarin mukaan Zafar-satelliitin, jonka nimi tarkoittaa farsiksi voittoa, on tarkoitus kerätä tietoa ja valokuvia maanjäristystutkimuksia ja maatalouden kehittämistä varten. Runsas vuosi sitten Iran yritti laukaista avaruuteen Payam (Viesti) -satelliitin, mutta se ei koskaan päässyt kiertoradalle.

Yhdysvallat on arvostellut voimakkaasti Iranin satelliittilaukaisuja ja pitänyt niitä ohjuskokeina, jotka on naamioitu tieteelliseksi työksi. Yhdysvaltojen mukaan laukaisussa käytettävät kantoraketit ovat YK:n turvallisuusneuvoston vuodelta 2015 olevan päätöslauselman vastaisia.

Iranin mukaan sen viimevuotisen ohjuskokeen epäonnistuminen johtui teknisestä viasta. Jahromin mukaan Iran on valmis yrittämään uudelleen, jos laukaisu tälläkin kertaa epäonnistuu.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja