iOS 13:n uudistuksia paljastui kuvissa

Applen odotetaan esittelevän uudet versiot käyttöjärjestelmistään ensi viikon maanantaina pidettävässä WWDC-tapahtumassa. mcOS:n ohella Applen odotetaan kertovan iOS:n muutoksista, joista on saatu ennakkoon esimakua 9to5Macin julkaisemista kuvista (nähtävillä alempana uutisessa).

Yhtenä uudistuksena tumman tilan (”Dark Mode”) voi jatkossa kytkeä iOS:ssä päälle pikavalinnasta tai puhelimen asetuksista. Näillä näkymin tumma tila muuttaa päävalikossa iOS:n läpinäkyviä elementtejä tummempaan suuntaan, mutta tarkempia tietoja siitä esitteleekö Apple tumman tilan mukana myös uusia taustakuvia, ei vielä ole. Kuitenkin esimerkiksi musiikkisovelluksessa tumma tila muuttaa taustan mustaksi, mikä varsinkin uusissa OLED-näyttöisissä puhelimissa voi myös parantaa akkukestoa.

Tumman tilan ohella Apple on uudistamassa myös tapaa, jolla iOS esittää muistutukset, ja esimerkiksi iPadissa sovellus näyttää jatkossa vasemmassa laidassa valinnat, joissa muistutukset on jaettu eri kategorioihin. iOS:n lisäksi muistutukset uudistuvat myös macOS 10.15:een.

Pienempänä muutoksena Apple on yhdistämässä Etsi iPhoneni ja Etsi ystäväni sovellukset. Jatkossa molemmat sovellukset löytyvät samasta Etsi-sovelluksesta, jossa yhdessä välilehdessä näytetään käyttäjän omat laitteet ja toisessa käyttäjän perheen ja ystävien laitteet. Myös tumma tila on tuettuna sovelluksessa ja tilaa käytettäessä sovelluksen kartta näyttää pitkälti samalta kuin Applen kartat tummaa tilaa käytettäessä macOS:llä.

Lue myös:

    Uusimmat