Mainos

iOS 10:ssä mielenkiintoinen uusi ominaisuus: Varoittaa kosteudesta

Applen iOS 10:n kolmannesta julkaistusta beetatestiversiosta on paljastunut mielenkiintoinen uusi ominaisuus: laite varoittaa, jos se havaitsee Lightning-liitännässä kosteutta.

Ominaisuus tuli ilmi EverythingApplePron jutun lopusta löytyvällä uusia ominaisuuksia läpikäyvällä videolla ja siitä kertoi myös muun muassa jo Engadget.

Kaikkia iOS-laitteita uusi ominaisuus ei kuitenkaan koske, vaan ainakin toistaiseksi sen pitäisi toimia tuoreimmissa iPhoneissa eli iPhone 6s:ssä, iPhone 6s Plussassa sekä iPhone SE:ssä.

Kuten yltä löytyvä kuvakin kertoo, havaitessaan kosteutta uusi ominaisuus varoittaa asiasta ja pyytää irroittamaan Lightning-liitäntään kiinnitetyn laitteen, jotta iPhone ei vaurioituisi.Tarkkaa tietoa, miten tai millä perustein kosteus Lightning-liitännästä havaitaan, ei ole.

Syksyn seuraava iPhone-sukupolvi on korostamassa Lightning-liitännän merkitystä, sillä tuttu 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä on näillä näkymin poistumassa historiankirjoihin. Jatkossa langalliset kuulokkeet voisi yhdistää vain Lightningilla, ja Applen odotetaan myös tällaiset EarPodsit toimittavan uusien iPhone-mallien mukana.

Lisäksi Applen on jo iPhone 6s:ssä parantanut ja erinäisten huhujen mukaan sen odotetaan yhä parantavan iPhonen vedenkestävyyttä. Tuore varoitusominaisuus voi kytkeytyä tähänkin: jos iPhone kestää jatkossa vettä, mutta Lightning-liitännässä pysyvä kosteus voisi vahingoittaa sitä tai lisälaitetta, on asiasta syytä mainita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.