Instagramiin tulossa uusi näkymä: kertoo kuinka paljon tuhlaat aikaa sovelluksessa

Sekä Google että Apple ovat tuomassa seuraavissa, syksyllä päivityksenä odotettavissa Android- ja iOS-käyttöjärjestelmäversioissaan mukaan uusia toimintoja, jotka kertovat älypuhelimen käytön määrästä ja sen jakautumisesta eri sovelluksiin. Tavoitteena on tarjota informaatiota, joka voi johtaa mahdollisesti myös puhelimen käytön vähentämiseen.

Yksittäisistä sovelluksista myös Instagram on panostamassa omiin käyttäjäaktiivisuustietoihinsa, kertoo TechCrunch, joka on saanut tietonsa parhaillaan testattavasta ominaisuuskokonaisuudesta Instagramin Android-sovelluksen koodia tutkineelta Jane Manchun Wongilta.

Instagramin tuleva Usage Insights -näkymä esittää nykyisessä testiasussaan tilaston Instagramin päivittäisestä käyttöajasta ja mahdollistaa päivittäisen käyttörajan asettamisen. Käyttörajan täytyttyä, muistuttaa sovellus siitä ilmoituksella. Sovelluksen käyttö ei kuitenkaan esty tai sen ulkoasu muutu mitenkään rajan täyttymisen jälkeen. Lisäksi näkymästä pääsee siirtymään muokkaamaan Instagramin ilmoitusasetuksia.

Instagram testaa parhaillaan myös profiilinäkymässä vasemmalta laidalta avautuvaa lisävalikkoa, josta myös linkki Usage Insightsiin löytyy.

Instagram on myös jo aiemmin kertonut uudesta ominaisuudesta, joka kertoo kotinäkymän virrassa, kun kaikki uudet julkaisut seuratuilta käyttäjiltä viimeiseltä kahdelta vuorokaudelta ovat tulleet nähdyiksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja