Instagram on alkanut piilottaa osan kommenteista – "kiusaajafiltteri" automaattisesti käyttöön kaikille käyttäjille

Instagram kertoi tällä viikolla lisäävänsä palveluun uuden suodattimen poistamaan kommentteja, joiden tarkoituksena on häiritä tai kiusata toisia käyttäjiä. Filtteri on otettu käyttöön kaikilla 800 miljoonalla käyttäjällä.

Instagramin uudistuksesta uutisoivat muun muassa New York Times ja Sun.

Tiesitkö, että Instagram-kuvista voi myös poistaa kommentointivaihtoehdon kokonaan? Katso ohjeet ja neljä muuta vinkkiä videolta yllä!

Uusi filtteri tai suodatin piilottaa automaattisesti kommentteja, jotka sisältävät kiusaamista, rasismia tai seksuaalista häirintää. Myös kommentit, jotka arvostelevat toisen henkilön ulkonäköä tai persoonaa, suodatetaan.

Instagram myös kertoi tarkastavansa tilit, joiden kommenteista suurin osa suodatetaan pois. Jos nämä tilit rikkovat Instagramin sääntöjä, ne voidaan kieltää.

Instagram taistelee kiusaamista vastaan

– Emme hyväksy kiusaamista Instagramissa. Yhteisömme ohjeet ovat aina kieltäneet kiusaamisen alustallamme, ja olen ylpeä julistaessani seuraavan askeleen jatkuvassa sitoumuksessamme säilyttää Instagram ketään syrjimättömänä, tukea tarjoavansa paikkana kaikille äänille, kertoi toinen Instagramin perustaista, Kevin Systrom  blogijulkaisussa.

Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan 42 prosenttia yli kymmenestätuhannesta 12–20-vuotiaasta nuoresta oli kokenut nettikiusaamista juuri Instagramissa viimeisen vuoden aikana. Suomalaisen viime vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan joka viiden yläkoululainen on kokenut nettikiusaamista.

Näin otat suodattimen pois käytöstä

Asiattomien kommenttien paikantamiseen käytetään koneoppimisen työkalua, jotka kutsutaan nimellä DeepText. Työkalu on Instagramin omistaman Facebookin kehittämä.

Instagramilla oli aiemmin tiimi, joka arvioi kommentteja ja jakoi niitä eri kategorioihin asiattoman sisällön mukaan. Sitä kautta tekoäly on oppinut arvioimaan kommenteissa esiintyviä sanoja ja niiden konteksteja.

Suodatin on Instagram-käyttäjillä päällä automaattisesti, mutta sen voi käydä poistamassa asetuksista. Astutuksista suodatin löytyy reittiä: Yksityisyys ja tietietoturva > Kommenttien valvonta > Automaattinen suodatin > Piilota loukkaavat kommentit.

Filtterin käyttöönotto alkoi kaikilla käyttäjillä tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja